Bugün, 3 Haziran 2024 Pazartesi

FİAT, Keçiborlu MYO'ya araba hediye etti

FİAT, Keçiborlu MYO'ya araba hediye etti

GÜNDEM 26.05.2017 07:05:00 0
FİAT, Keçiborlu MYO
“Tofaş FİAT olarak bugüne kadar Türkiye genelinde 48 ilde farklı okullara 56 araç bağışı yaptık. Mesleki eğitime destek projesi kapsamında bir aracıda Keçiborlu MYO’ya bugün veriyoruz” dedi.
FİAT Mesleki Eğitime Katkı Projesi kapsamında SDÜ Keçiborlu Meslek Yüksek Okuluna Fiat Egea markalı otomobili hibe ederek okula büyük destekte bulundu. Konuyla ilgili açıklamayı MYO Müdürü İbrahim Üçgül yaptı. Üçgül, “ Buraya atandıktan sonra laboratuvarları yenileme gibi bir karar aldık. Yeni teknoloji otomobil istemeyle ilgili okulumuz Öğretim görevlilerinden Nihat Çivril hocamızla istişarede bulunduk ve beraber Pürlü Otomotiv’in sahibi Veli Pürlü beye gittik. Biz motor parçası, şase gibi isteklerde bulunduk veli bey ise araba verebileceğini söyledi ve İşlemlerimizi 1 yıllık bir süreç sonunda tamamladık. Tofaş’ın Mesleki eğitime destek projesi kapsamında arabanın okulumuza verildiğini öğrendik. Bugünde araba devir teslim töreniyle okulumuza hibe edilen aracı teslim aldık. Mesleki eğitime verdikleri destekler dolayısıyla biz Tofaş Otomobil Fabrikalarına ve Veli Pürlü beye çok teşekkür ediyoruz ” dedi.
MESLEKİ EĞİTİM ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Ardından Mesleki Eğitimin ülkemiz açısından önemini vurgulayan Üçgül, “ sanayinin ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanların yetiştirilmesi bu mesleki eğitim sürecinde olmaktadır. Bu kapsamda Meslek Yüksek Okullarına büyük işler düştüğü gibi sanayilere de büyük sorumluluklar düşmektedir. Kendi istedikleri nitelikteki insanların yetiştirildiği yerlere de destek vermeleri büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda Tofaş kendi sosyal sorumluluk görevini yerine getirmiş ve okulumuzu desteklemiş oldu. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Umarım bu okulumuz için ilk hibe olmayacak. Yine başka sanayi kuruluşlarında da mesleki eğitime ama bizim okulumuza ama yine başka mesleki eğitim kurumlarına bu desteklerini vereceklerini umuyoruz. Çünkü mesleki eğitim gerçekten ülkemiz için ülkemiz sanayisi için çok çok önemli. Bu inançla bugün çok mutluyuz tekrardan teşekkür ediyoruz ” diye konuştu.
DESTEKTE SINIR TANIMIYORLAR
Son olarak otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu bakım personelinin yetiştirilmesiyle ilgili planladıkları yeni projeleri MYO müdürü Doç. Dr. İbrahim Üçgül’le görüşen Pürlü Otomotiv sahibi Veli Pürlü, “ Otomotiv sektörlerinin yetiştirilmiş kalifiye personellere İhtiyacı var ve biz Pürlü Otomotiv olarak bu konuda da okulunuza destekte bulunabiliriz. Okula Otomotiv bakımıyla ilgili bir istasyon kurabiliriz.  Meslek Liseleri ve düz liselerden üniversiteye gelen ve bakım sektöründe yer almak isteyen öğrenciler için iyi bir imkân olacaktır. Umarım bu konuda da Keçiborlu Meslek Yüksek Okuluyla koordineli çalışabiliriz” ifadelerini kullandı.
 Gülses Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 29 ° / 16.2 °
Salı 30.7 ° / 17.7 °
Çarşamba 31 ° / 18.1 °