Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

FETÖ'den tutuklu Varol her şeyi anlattı

FETÖ'den tutuklu Varol her şeyi anlattı

ISPARTA 10.11.2016 15:02:00 0
FETÖ
Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel DevletYapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılanve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman DemirelÜniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektöryardımcılarının da bulunduğu 49'u tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısınınfazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.
Duruşmada, aralarında eski SDÜ Rektörü İbicoğlu, eski rektöryardımcıları Prof. Dr. Talip Türcan, Prof. Dr. Süleyman Seydi, eski Bilgi İşlemDairesi Başkanı Halil Karakoç, eski Tıp Fakültesi Araştırma ve UygulamaHastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer, iş adamları Bedri Ayhan, AlperBayhan, Özcan Pınarcı, örgütün "Isparta bölge imamı" olduğu iddiaedilen Osman Demirhan'ın da bulunduğu 49 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılananbazı sanıklar hazır bulundu.
Akşehir Cezaevinde bulunan tutuklu eski Isparta ValisiMemduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.
FETÖ'nün darbe girişiminin ardından tutuklanan ve mahkeme de tanık olarak dinlenen Muhammed Muhsin Varol, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nda (BAKA) dış ilişkiler biriminde görev yaptığını söyledi. Sanık Vali Oğuz'un valilik yaptığı dönemde BAKA tarafından düzenlenen bir etkinlikle Florida'ya gittiğini belirten, buradaki temaslarının ardından Vali Oğuz'un kendisinin de olduğu bir kaç kişiyle terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki evinde ziyaret ettiğini kaydetti.
Varol, Oğuz'un Gülen ile görüştürülmek üzere başka bir odaya alındığını ve görüşmenin detayını bilmediğini anlattı. 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °