Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Fesih doğru bir şeyse adama günaydın derler

Fesih doğru bir şeyse adama günaydın derler

ISPARTA 2.11.2016 08:27:00 0
Fesih doğru bir şeyse adama günaydın derler
20 yıldır Isparta kamuoyunda tartışma yaratan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi(ITKM) inşaatı gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bu sefer de Isparta Belediyesi, FETÖ soruşturması kapsamında kayyum atanan ITKM’nin Kadıahmetoğulları şirketine sözleşmenin feshi için dava açtı. Belediye böylelikle ITKM inşaatını yargıya taşımış oldu. Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITKM inşaatıyla ilgili bugüne kadar olduğu gibi bu son gelişmede de üzerine düşeni yerine getirdiğini açıkladı. Günaydın, kanunların sunduğu imkanları sonuna kadar kullanmaya kararlı olduklarının altını çizdi.
DOĞRU BİR ŞEYSE ADAMA GÜNAYDIN DERLER
ITKM sözleşmesinin yargıya taşınmasını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Bunu değerlendirebilmek için sonuçlarının ne olacağını öngörebilmemiz lazım. Feshedince bunun sonuçları ne olacak? İhale süreciyle ilgili, aşamalarla ilgili, yapım süreciyle bizim dosyaya vukuf yetimiz yok. Dolasıyla bununla ilgili yorum yapabilmem için ihale dosyasının aşamaları ve yapılan işlemlerle ilgili bir bilgi sahibi olmamız lazım. Ama Sayın Günaydın, konuyla ilgili sadece bizimle ilgili değil, kamuoyuyla hiçbir şey paylaşmış değil. Sadece yaptığı şey kendisinden öncekini suçlayan bir yaklaşım. Bu doğru bir yaklaşım değil. Çözüm istiyorsa fesih doğru bir şey mi? Doğru bir şeyse adama günaydın derler. Neden bugüne kadar bekledin? Doğru bir şey değilse yeni bir sıkıntılı süreç demek.
BELKİ BUNDAN SONRA DEVLET İLE MUHATAP OLACAKTIK
Mesela bir kayyum atandı şirketin pozisyonu ortada. Belki bu aşamadan sonra devletle muhatap olacağız. Fesih etmek yerine yeni duruma göre daha rahatça çözüme kavuşturma imkanımız varsa fesih sıkıntı oluşturabilecek bir şey. Bizimle paylaşılan hiçbir şey yok” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °