Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

FATİH SPOR KOMPLEKSİ MUHTEŞEM

FATİH SPOR KOMPLEKSİ MUHTEŞEM

ISPARTA 16.11.2023 22:24:00 0
FATİH SPOR  KOMPLEKSİ  MUHTEŞEM

Cennet şehir Isparta’mızın, spor tarihindeki önemli ve anlamlı spor yatırımlarından olan ve 32 trilyonluk pastanın en büyük dilimi FATİH SPOR KOMPLEKSİ 13.Kasım.2023 pazartesi günü saat 14.00’de şahane törenlerle hizmete açıldı. Ne kadar övünsek, gurur duysak azdır diyoruz.

Isparta’da yaşayan bir fert olarak, spor ve futbolla uğraşan bir spor insanı olarak Fatih spor kompleksinin tüm üniteleriyle gurur duyduk ve çocuk-ergen-genç nesillerimizin bu spor tesislerinde spor yaparak her türlü bağımlılıklardan kurtularak, spor hayatımıza büyük katkıda bulunacaklarına olan inancımızın tam olduğunu belirtiyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

UEFA standartlarında sentetik çim saha, 1000 kişilik tribünü, kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzu ve amatör spor evi projelerinin 25 bin m2’lik bir alan üzerinde HAYALDEN, GERÇEKLERE dönüşünü görmek muhteşem bir duygu. 13 Kasım 2023 bunun için unutulmaz günlerden biri. Her ne kadar 13 rakamını Amerikalılar sevmese de bizim için 13 Kasım unutulmaz ve tarihi bir gün, tüm Isparta için.

Neler mi yaşandı. Anlatalım efendim.

Açılış öncesi ISPARTA BELEDİYESİ OYUN TIRI- GENÇLİK OTOBÜSÜ, çocuk ve gençlerimizin eğlenmeleri için kurulan zıp zıp’lar ve langırt oyunları büyük ilgi gördü.

Açılış ise saat 14.00’de gerçekleştirildi. Yüzme havuzu ve KAPALI SPOR SALONUNDAKİ faaliyetlerden sonra stat açılışına geçildi, konuşmalar yapıldı. Valimiz Aydın Baruş’un “Spor, beşikten mezara kadar bizlere lazım olan bir alan” sözleri çok anlamlıydı.

Duadan sonra kurdela kesilerek, İSTANBUL’DA K.M. Arnavutköysporu 0-1 yenip, yeni bir zafer kazanan ilimize 3 puanla dönen ISPARTA 32 SPOR TAKIMI FUTBOLCULARI ve teknik direktör Hakan Hayati KARACA’nın da katıldığı toplu fotoğraf çekiminden sonra gösteri maçı oynandı. 15’er dakika oynanan dostluk maçını eski kurt hakemlerimizden, faal futbol gözlemcimiz Musa Kaynak-Hikmet Telli ve Mustafa Sağdıç hocalarımız yönettiler.

Valimiz Aydın Baruş ile Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’in takımlarında Vekillerimiz Osman Zabun, Hasan Basri Sönmez, Daire müdürleri, il başkanları, eski futbolcular - futbol emektarları yer aldı ve maç 2-2 sona erdi. (Vali Aydın Baruş ve Belediye başkanı Şükrü Başdeğirmen 1’er penaltı atışlarını gole çevirdiler.) Statta büyük alkış tufanı koptu. Diğer golleri ise Cumhuriyet Başsavcımız Dr.Aydın Turan ve Abdullah Çobankaya attılar. İlginç olan şu. Maçta penaltı pozisyonları için VAR uygulamasına da gidildi ve (Var hakemi Sümeyra Gökmen) her iki pozisyonda da penaltı kararında Musa hocaya telkinde bulunduğu gözlendi.

Söz konusu maçta Fatih Mahallesi muhtarı Osman Başpınar sakatlanarak oyundan çıktı. Ve yeni sahanın, sakatlanan ilk gazisi oldu.

Ispartaspor kulüp başkanı Gültekin Özdemir ile MHP il başkanı Önder Topçu maçtaki çalım ve olumlu paslarıyla dikkat çeken isimler oldular.

Maç sonu Belediye Başkanı Şükrü başkan, gösteri maçında giydiği formayı havaya atarak çocuklara armağan etti (formayı Kadir Boylu 8. Sınıf öğrencisi Süleyman Taki Özsoy kaptı ve başkana teşekkür etti) daha sonra ise törene katılan tüm çocuklara tükenmez kalem dağıtma alışkanlığını yerine getirdi ve Salı günü 13.30’da ( Mahalle muhtarları öncülüğünde) Isparta belediyesine gelecek çocuklara futbol-voleybol - basketbol topu vereceklerini söyledi. Çocuklar ise “BÜYÜK BAŞKAN. ŞÜKRÜ AMCA. ŞÜKRÜ AMCA” tezahüratlarıyla teşekkür ettiler.

Bu tarihi işin özeti şudur. Şehrin anası babası konumunda olan Isparta belediyesinin başında bulunan seçilmiş kişi, spor aşığı Şükrü

Başdeğirmen bugünümüz ve geleceğimiz için ön ayak olduğu spor tesisleriyle ilimizin çok büyük ihtiyacına cevap vermiştir. Her şey bitti mi hayır. Elbette ihtiyaçlar hasıl oldukça spor tesislerine yine ihtiyaç duyulacaktır.

Yeni bir stat projesi gibi… Başka başka mahallelerimizde yeni yeni yüzme havuzları gibi… Yepyeni semt sahaları, spor tesisleri gibi…

Emre mahallesi ve Fatih mahallesine kazandırılan spor ve sosyal tesisler ilimizin spor yatırımlarındaki ihtiyaç ve boşluğu bugün için doldurmuştur. Gençlerimiz, aileleriyle birlikte gece gündüz verecekleri emeklerle bu spor tesislerini yaşatacaktır. Buna eminiz. Obezlikten ve her türlü bağımlılıktan kurtulmanın yolu spor yapmaktan geçiyor çünkü. Ve yeni nesil, QI yüksek olan, Z kuşağı ve sonrakiler bu işin bilinci içindeler.

NE ANLAMLAR MI ORTAYA ÇIKTI ?

Açılış töreninde görülen manzara ve muhteşem görüntüler, şu gerçeği ortaya çıkardı. Mülki amiri-siyasetçisi, sağcısı-solcusu, milliyetçisi-ülkücüsü, yaşlısı-genci, ihtiyarı-engellisi, fakiri-zengini, tahsillisi-cahili, yetkilisi-yetkisizi, 7’den 77’e herkesin (SPOR ÇATISI) altında bir araya gelerek tek yürek olabilmesidir. Gurur verici olan olay, budur.

Bu tabloyu Şükrü Başdeğirmen’in bütünleştirici, spora verdiği özel önem ve özellikleri ortaya çıkarmıştır. Takdir edilen ve takdir edilecek olan yönü budur.

Isparta’yı kazananlar ligine çıkarma savaşı veren başkanımıza tebriklerimizi sunuyoruz. Spor medyasının naçiz bir neferi olarak “Isparta Belediye başkanımız Şükrü BAŞDEĞİRMEN’İ, yaşanabilir şehrimiz ISPARTA’mızda

SPOR BİLİR KİŞİSİ “ ilan ediyoruz. İtirazı olan var mı? Büyük mutasavvuf, Hz. Mevlana ne diyor bakınız. “SANAT, ustasız öğrenilemez.” Nokta.

Saygılarımızla. 

 


Anahtar Kelimeler: FATİH KOMPLEKSİ MUHTEŞEM
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °