Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

EYT'de En Son Emekli Olacak Grup Belli Oldu Ocak Ayında Grup Grup Emekli Edilecekler; EYT’de En Son Onlar Emekli Olacak!

EYT'de En Son Emekli Olacak Grup Belli Oldu Ocak Ayında Grup Grup Emekli Edilecekler; EYT’de En Son Onlar Emekli Olacak!

SON DAKİKA 29.08.2022 20:41:00 0
EYT
Türkiye'de milyonlarca emeklinin merakla beklediği EYT yasasına ilişkin her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Buna göre ise gündemde kademeli emeklilik iddiaları yer alırken bir iddia da gündeme düştü. EYT'de en son emekli olacak grup belli oldu! Ocak ayında grup grup emekli edilecekler
EYT'de en son emekli olacak grup belli oldu! Ocak ayında grup grup emekli edilecekler.
 
EYT'de en son emekli olacak grup belli oldu! Ocak ayında grup grup emekli edilecekler - Türkiye'de milyonlarca emeklinin merakla beklediği EYT yasasına ilişkin her geçen gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Buna göre ise gündemde kademeli emeklilik iddiaları yer alırken bir iddia da gündeme düştü. Buna göre daha önce Ocak 2023'de ilk grupta 800 bin kişi emekli olacak görüşleri devam ederken bugün gündeme düşen sıcak gelişmelere göre ise en son emekli olacak grup da belli oldu. İşte detaylar kamugundemi.com adresinde yer alıyor.
 
Türkiye'de EYT konusu ile ilgili siyasilerden gelen açıklamalar sonrası heyecan her geçen gün artıyor. Buna göre ise ekonomistler, SGK uzmanları ve siyasilerin açıklamaları sonrasında ise gündemde her gün yeni gelişmeler var oluyor. Son olarak EYT ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT ve öğretmenlerle ilgili düzenlemeler konusunda ilgili bakanlıklarla koordineli çalışmaların devam ettiğini ifade etti.
İLK EMEKLİ OLACAK GRUP
Türkiye'de bakanlık nezdinde kurulan komisyonun yaptığı çalışmalarda en fazla üzerinde durulan formül;
Erkeklerde 9 bin prim günü
Kadınlarda 7 bin 200 prim günü dolduranların, yaş şartsız hemen emekli edilmesi.
Bakan Vedat Bilgin son yaptığı açıklamada masa da tek formülün olduğunu paylaşmıştı. Bu konuda da hükümet yeni bir adım atarak, yaşını tamamlamayan kişilerin prim eksikleri sebebiyle emeklilik hakkı elde edememesi gibi durumda ki senaryoyu çözme kararı aldı. Buna göre ise EYT'lilerin adı EPT olarak değişebilir. Bu doğrultuda ise eksik primlerin tamamlanmasına yönelik belirli düzenlemelerin yapılması gündemde yer alıyor.
Bilgin şöyle konuştu: "Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Kapsamlı bir çalışma Aralık veya Ocak ayında Meclis'te olur. Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz." Bakan Bilgin, "Belli bir yaş sınırı olacak mı" sorusuna ise "bakalım" karşılığını verdi.
KULİSLERDE
GÖRÜŞÜLEN FORMÜL
Ankara kulislerinde dolaşan iddialara göre görüşülen formül netleşiyor. Buna göre ise;
ERKEKLERDE: 9000 prim günü, 25 yıl çalışma hayatı
KADINLARDA: 7200 prim günü, 25 yıl çalışma hayatı
bu aralıkta olan vatandaşlar 9 Eylül 1999 öncesi işe girmeleri durumunda hemen emekli olacaklar. Bu formülün uygulanması ile birlikte 2023 Ocak ayında Türkiye'de 1 milyon 500 bin kişi hemen emekli edilecek. Masada yer alan formülün bu olduğu konuşuluyor.
SON EMEKLİ OLACAK GRUP
Prim günü eksik olan vatandaşlar için ilk etapta son emekli olacak grup olarak adlandırılıyor. Gelen kulis iddialarına göre ise 2023'ün ilk 6 aylık sürecinde bu vatandaşların prim günlerinin eksik olması sebebiyle başka bir formül geldi.
Bu doğrultuda eksik primlerin tamamlanmasına yönelik bir düzenleme yapılması veya mevcut prim gün sayısı üzerinden eksik maaş bağlanması formülü tartışılıyor.

Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °