Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

EYT Staj Ve Çıraklık Sigortası Başlangıç Mı Sayılacak?

EYT Staj Ve Çıraklık Sigortası Başlangıç Mı Sayılacak?

EKONOMİ 8.11.2022 23:53:00 0
EYT Staj Ve Çıraklık  Sigortası Başlangıç Mı Sayılacak?

Aralık ayında meclise gelmesi beklenen EYT düzenlemesiyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin merak edilen soruların yanıtlarını açıkladı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar sigorta başlangıcının staj ve çıraklık sigortasından itibaren hesaplanıp hesaplanmayacağını gündemlerine aldı. Peki EYT’de başlangıç staj ve çıraklık sigortası mı olacak? İşte Bakan Vedat Bilgin’in o soruya verdiği yanıt…

EYT staj ve çıraklık sigortası başlangıç mı sayılacak Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT’den kimler yararlanacak. EYT düzenlemesiyle ilgili son gelişmeler, vatandaşların gündeminde ilk sırada yer alıyor. Özellikle bugün gerçekleştirilecek Kabine Toplantısı sonrası nasıl bir açıklama geleceği üzerinde duruluyor. Bakan Bilgin daha önce yaptığı değerlendirmelerde yasa için Aralık ayını işaret etmişti. Kapsamına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en uygun ve kapsayıcı çözümlemeyi yapacaklarını ifade etmişti. Adım adım hareket ettiklerini vurgulayan Bakan, Ocak ayından sonra düzenlemenin uygulamaya geçirileceğini söyledi. Peki EYT’de başlangıç staj ve çıraklık sigortasından mı başlayacak? İşte, Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamanın detayları…

EYT’DE BAŞLANGIÇ STAJ VE

ÇIRAKLIK SİGORTASI MI OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada önlerinde tek bir model olduğunu çok sayıda vatandaşın bu düzenlemeden yararlanacağını ifade ederek, primleri, çalışma gün sayılarını, yılları gözden geçirerek en uygun ve kapsayıcı çözümlemeyi sunacaklarını belirtti.

Konunun Meclise taşınacağının altını çizen Bakan Bilgin, Staj ve çıraklık sigortası tartışmalarına son noktayı koydu.

Çıraklık ve stajyerlik durumunun bir sigorta girişi olmadığını söyleyen Bakan Bilgin “ Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem” dedi.


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °