Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

EYT Federasyonu Isparta Temsilcisi Bahri Yüceer’den; EYT Teşekkürü

EYT Federasyonu Isparta Temsilcisi Bahri Yüceer’den; EYT Teşekkürü

ISPARTA 1.01.2023 17:41:00 0
EYT Federasyonu Isparta Temsilcisi Bahri Yüceer’den;  EYT  Teşekkürü

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Isparta Temsilcisi Bahri Yüceer, Ak Parti hükümetine teşekkür ederek, “EYT sorunu yaş sınırı olmadan çözüme kavuştu. Bu sorunun ortadan kalkmasını sağlayan Ak Parti hükümetine teşekkür eder, emekli olmaya hak kazanan vatandaşlarımıza hayırlı olsun dileklerimizi iletirim” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) yıllardır haklarını almak için mücadele ettikleri ve aylardır da merakla bekledikleri EYT kanun düzenlemesi geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklandı. 

YÜCEER; “BİZİM SORUNUMUZ 

23 YILDIR SÜRÜYOR” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın EYT hamlesinin ardından açıklama yapan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Isparta Temsilcisi Bahri Yüceer, Ak Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek “Bilindiği gibi, bizlerin yani Emeklilikte Yaşa Takılanların mağduriyeti 8 Eylül 1999 tarihinde çıkarılan ve bizim de o dönemde ‘Mezarda Emeklilik’ olarak adlandırdığımız kanunun çıkarılması ile başladı ve 23 yıldır sürüyor. 

“ÇOK MÜCADELELER VERDİK” 

Biz bu süreçte çok mücadeleler verdik. Toplantılar, mitingler yaptık. Bizim istediğimiz bize ayrıcalık tanınsın talebi değildi. Bizim istediğimiz hakkımızın, alın terimizin geri verilmesi mücadelesiydi. Yaptığımız bu mücadele ve gösterdiğimiz çabalar nihayetinde hükümet tarafından duyuldu ve EYT kanun düzenlemesi geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında kamuoyuna açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, yaş sınırı kaldırıldı ve 8 Eylül 1999 tarihinden önceki haklara erkeklerde 25 yıl ve 5 bin prim günü, kadınlarda 20 yıl ve 5 bin prim günü durumuna geri dönüldü. Bu bizi yani milyonlarca emeklilikte yaşa takılan vatandaşımızı son derece mutlu etti. 

“SIRA KANUNUN 

YÜRÜRLÜĞE GİRMESİNDE” 

Şimdi ise sıra söz konusu kanun tasarısının TBMM’de görüşülerek 15 Ocak itibariyle Resmi Gazetede yayınlanıp yürürlüğe girmesidir. Milyonlarca insanın kurduğu emeklilik hayalinin gerçekleşmesi noktasında yani EYT konusunun çözüme kavuşmasında emeği olan Ak Parti hükümetine, konunun çözümünde önemli rol oynayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Vedat Bilgin’e, EYT konusunda her gün yoğun çalışmalar sürdüren Federasyon Başkanımız sayın Gönül Boran’a teşekkür ediyorum. 

“BİZİ MUTLU EDECEK BİR 

MAAŞ BEKLİYORUZ” 

Emekli olan vatandaşlarımıza ise hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum. Umarız emekli maaş oranlarında da yapılacak düzenlemeyle vatandaşlarımız daha refah ve mutluluk içinde yaşamaya devam ederler” dedi.


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °