Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

EYT Federasyonu Isparta Temsilcisi Bahri Yüceer; Şart – Şurt İstemiyoruz!

EYT Federasyonu Isparta Temsilcisi Bahri Yüceer; Şart – Şurt İstemiyoruz!

ISPARTA 21.12.2022 22:22:00 0
EYT Federasyonu Isparta Temsilcisi Bahri Yüceer;  Şart – Şurt İstemiyoruz!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Isparta Temsilcisi Bahri Yüceer, hükümetten sadaka değil bu zamana kadar gasp edilmiş haklarını istediklerini belirterek; “Bizler EYT’liler olarak 99 öncesi haklarımızın şartsız şekilde verilmesini istiyoruz” dedi. 

YÜCEER; “EYT’LİLER EMEKLİLİK 

HAKLARI ALINMIŞ MAĞDUR KİTLESİDİR”

Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarının çözümü ve durumun bugünlere gelmesi için büyük gayretler sarf ettiklerini ve artık konunun çözüm aşamasına gelmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu Isparta Temsilcisi Bahri Yüceer, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “EYT yani emeklilikte yaşa taklanlar 08. 09. 1999'da 4447 sayılı kanunla emeklilik hakları alınmış mağdur kitlesidir. Bu mağduriyetin giderilebilmesi için 2015 yılında sayın genel başkanımız Gönül Boran Özüpak tarafından dernekleşmiş ve Türkiye genelinde temsilcilikler oluşturarak bu haksızlığın giderilmesi için çalışmalar başlamıştır.

“BUGÜNLERE KOLAY GELMEDİK” 

Daha sonra 22 ilde dernekleşerek 35 ilde temsilcilik olarak federasyon çatısı altında birleşmiştir. Gelinen bu süreç kolay olmamıştır. Çok çileli zor şartlar altında Türkiye'nin değişik illerinde 2 milyonu bulan sayılarla mitingler yapılmıştır. Bu mitinglere insanlar çocuklarının kumbarasını açarak katılmışlardır tamamen kendi imkanlarımızla bu mitingleri kimseden destek almadan yaptık.

“ISPARTA’DA 14 BİN EYT’Lİ VAR” 

Dünya'da örnek olacak bir sivil toplum kuruluşu olduk. Bu mitinglerde kırmadan dökmeden kimseyi incitmeden en küçük bir adli vaka olmadan mitinglerimizi yapıp evlerimize döndük. Bu yönüyle bütün sivil kuruluşları ve sendikalar tarafından örnek alınıyoruz. Isparta’mızda ilçeleriyle beraber 13 bin 500 – 14 bin kişinin EYT'li olduğun tahmin ediyoruz.

“TEKRAR YAŞ SINIRI GETİRİP MAĞDUR 

KİTLESİ OLUŞMASINI İSTEMİYORUZ” 

Bu yasa çıkınca şartları uyan 4 bin 500 – 5 bin kişinin Isparta’mızda hemen emekli olacağını tahmin ediyoruz. Ama sayın Cumhurbaşkanımızın sayın Çalışma Bakanımızın yeniden bir mağdur kitlesi oluşturmamalarını istiyoruz. Yaş ve pirim şartı gelirse bu kanun çıkmasının bir anlamı olmadığını düşünüyoruz. 

“GENÇSİN DİYE EMEKLİ ETMİYORLAR, İŞ 

ARIYORUZ YAŞLISIN DİYE İŞE ALMIYORLAR” 

Bu kitle genelde 45 yaş üstü insanlardır birçok işsiz kaderdaşımız vardır. Bunlara özel sektör yaşlısın deyip işe almıyor devlet ise daha gençsin çalış diyor. Yeniden bir pirim kuralı konulacak olursa yeni mağduriyetler oluşacaktır bu konuların iyi değerlendirilmesi gerekir. Bu yanında bu dernek çalışmamız bizi Isparta’mızda ve Türkiye genelinde büyük bir aile yaptı. Değişik illerde sıkıntısı olan bir arkadaşımızın hangi ilde olursa olsun bi işi bir sıkıntısı oldu mu temsilci arkadaşlara ulaşarak dernek başkanlarına ulaşarak bir birimize destek olarak yardımcı oluyoruz.

“ŞARTSIZ – ŞURTSUZ, FORMÜLSÜZ

BİR EMEKLİLİK İSTİYORUZ” 

Isparta’mızda bile ailelerle beraber 45 – 50 bin kişilik bir aile olduk. Bu yasa çıkınca seçimlerde bana bile bağımsız Milletvekili adayı ol diye baskı yapıyorlar. Siyaset düşünmüyorum ama gerekli şartlar olursa değerlendirebilirim. Ayrıca 2008'de 5510 sayılı yasayla Aylık Bağlama Oranları (ABO) 0,68 den 0,28’lere düşürülüp aylık bağlamalarda bir mağduriyet oluşturulmuştur. Bununda düzeltilerek ülkemize en düşük emekli maaşının askeri ücret seviyesinin de olmasını istiyoruz. Başından da dediğimiz gibi şartsız – şurtsuz formülsüz 4447 sayılı yasanın aleyhte işletilen kısmının yeni yasa ile bertaraf edilmesini talep ediyoruz. 

“İNŞAALLAH 2023’DE

EMEKLİ OLACAĞIZ” 

İnşallah 2023 bu kardeşlerimizin emekli olarak aileleri ile sağlıklı mutlu emekli birer birey olarak görmek istiyoruz. Bu konuda Isparta'da bana yardımcı olan mitinglerimize maddi manevi destek olan tüm arkadaşlarıma kaderdaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi. 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °