Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

EYT Düzenlemesi Yeni Yıla Kaldı Haydaa… Oldu mu Şimdi?

EYT Düzenlemesi Yeni Yıla Kaldı Haydaa… Oldu mu Şimdi?

EKONOMİ 22.12.2022 10:35:00 0
EYT Düzenlemesi Yeni Yıla Kaldı Haydaa… Oldu mu Şimdi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın defalarca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da geçtiğimiz hafta ‘EYT sorunu Aralık sonuna kadar çözülecek’ sözüne rağmen TBMM, EYT dışındaki tüm konuları karara bağlayıp ‘TATİLE’ girme kararı aldı!!!!!

Ak Parti’nin önceki gün kabul edilen grup önerisi doğrultusunda TBMM Genel Kurulu bugün 2022 yılının son mesaisini yapacak ve 3 Ocak 2023 tarihine kadar çalışmalarına ara verecek.

EYT DÜZENLEMESİ YENİ YILA KALDI

Tatil kararı ile birlikte milyonların beklediği emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenleme de yeni yıla kalmış oldu. EYT düzenlemesi gibi kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin düzenleme de 2023 yılının gündemi haline geldi.

AK PARTİ VE MHP’NİN 

OYLARIYLA MECLİS 

‘TATİLE’ GİRDİ! 

Ak Parti ve MHP’nin oylarıyla alınan tatil kararı muhalefet tarafından eleştirilerek EYT’lilere verilen sözler hatırlatıldı. Ak Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise yaptığı açıklamada, “Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’mızın çalışması son aşamaya geldi ve kanun teklifine dönüşmek üzere. İnşallah burada hep beraber emeklilikte yaşa takılanlar problemini, Ak Parti’nin devraldığı bir problem o da kronik sorunu da çok yakın zamanda çözeceğiz” dedi.


Anahtar Kelimeler: Düzenlemesi Kaldı Haydaa… Şimdi?
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °