Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

EYT’de SON DAKİKA Emeklilikte Yaşa Takılanlar Bu Haberi Bekliyordu! EYT Düzenlemesi İçin Tarih Belli Oldu

EYT’de SON DAKİKA Emeklilikte Yaşa Takılanlar Bu Haberi Bekliyordu! EYT Düzenlemesi İçin Tarih Belli Oldu

SON DAKİKA 26.02.2022 06:48:00 0
EYT’de 
SON DAKİKA 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar Bu Haberi Bekliyordu! 
EYT Düzenlemesi 
İçin Tarih Belli Oldu
Asgari ücret, emekli ve memur zammı 2022 yılı için netleşti. Bununla beraber artık gözler 3600 ek gösterge ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılacak EYT düzenlemesi için yapılacak görüşmelerde olacak.
 
Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesi için son dakika gelişmesi umutları yükseltti. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu yaptığı EYT açıklamasıyla, düzenlemedeki tüm detayları anlattı, tarih verdi...
 
Son dakika haberler: 2022 yılına girilmesiyle, asgari ücret, emekli ve memur zammının çözüme kavuşmasıyla EYT düzenlemesi gündemdeki sıcaklığını giderek artırdı. EYT düzenlemesi ne zaman gelecek? EYT çalışması için temsilciler ile ne görüşüldü? 3600 ek gösterge ve sözleşmelilere kadro konusu ne zaman çözülecek? Temmuz'da memur ve emekliye yapılacak zamla ilgili son gelişmeler neler? Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu tüm konuların çalışıldığını ve gelinen noktaları tek tek anlattı.
 
Milyonlarca sigortalının yakından takip ettiği Emeklilikte yaşa Takılanlar(EYT), 3600 ek gösterge ve sözleşmeliler kadro çalışmaları ile memur ve emeklilerin merak ettiği Temmuz zammıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. Sorularımızı cevaplandıran Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu tüm konuların çalışıldığını ve gelinen noktaları anlattı.
EYT DÜZENLEMESİ İÇİN TEMSİLCİLERLE
5 KONU GÜNDEME ALINDI
Geçtiğimiz günlerde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) temsilcileriyle bir görüşme gerçekleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu yaptığı açıklamada çalışmalarla ilgili bilgi verdi. EYT başta olmak üzere birçok konunun gündemlerinde olduğunu belirten Akbaşoğlu, "Çalışma Bakanlığımız ile birlikte tüm konuları çalışıyoruz" dedi.
2022 yılı ile birlikte konuların bir süreç içinde ele alındığını anlatan Akbaşoğlu bu noktada 5 adımlı çalışma olduğunu ve bunların sırasıyla çözüldüğünü söyledi. İşte bu 5 adımlı çalışma:
Bu çalışmaların ardından EYT konusundaki gelişmeler de değerlendirilerek kamuoyu ile paylaşılacak. Bu konuda yapılacak teknik çalışmalar da neticelendirilmiş olacak.
EYT TEMSİLCİLERİ
İLE NE KONUŞULDU
EYT temsilcileri olarak 9 kişilik bir heyetin hem kendisiyle hem de MHP Grup Başkanvekili ile görüştüğünü söyleyen Akbaşoğlu bu konuyla ilgili de şu bilgileri verdi: "Arkadaşlarımız bize taleplerini ifade ettiler. Meclis'te bir komisyon kurulacağı yolunda haberler çıktı böyle bir durum söz konusu değil. Bu konu dediğimiz süreç içinde masaya yatırılacak. Zaten bu konu teknik bir konu ve Çalışma Bakanlığı'nın yapacağı çalışmalarla kapsamı ortaya çıkartılacak. Bir etki analizi yapılacak. Paydaşlarla müzakereler içerisinde çalışması yapılacak. 2022 yılı içinde bu çalışmalarla ilgili kamuoyuna net bir ifadeyle Çalışma Bakanımızla birlikte açıklama yapacağız" dedi.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °