Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

EVDEKİ İLK GALİBİYET, ZOR BİR SINAVDI…

EVDEKİ İLK GALİBİYET, ZOR BİR SINAVDI…

SPOR 28.09.2021 08:30:00 0
EVDEKİ İLK GALİBİYET, 
ZOR BİR SINAVDI…
Evdeki ilk galibiyet, çok güzel ve özel, - Zor rakipten, 3 altın puan almak nefis, - Ligde, 4 basamak yükselmek şahane… - Maçtaki son olaylar, inadına çok çirkin… Evet. Isparta 32 spor evinde, güçlü rakibi, tecrübeli futbolculardan kurulu ve yaş ortalaması 27.8 olan Tarsus İdman yurdunu akdeniz derbisinde 1-0 yenerken zorlansa da, genç futbolcuların özverisiyle 3 altın puan daha kazanarak çıkışını sürdürdü.
 
TFF 2. Lig beyaz gurupta 4. Haftanın güneşli günde başlayan, akşam serinliğindeki ayazla sona eren maçında Isparta 32 sporla Tarsus idman yurdu karşılaştı, maçı 2500 kişi izlerken, yine 5 bini bulamadık. Halbuki, maç bilet fiyatları, 30-20-10 lira yapılmışken bile… Demek ki, dolduramayacağız… Geçelim. Ergün Penbe’nin hocalığını yaptığı Tarsus idman yurdu flaş transferlerle otoriteler tarafından şampiyonluk adayları arasında gösterilirken, aynı havayla ilimize geldi ve güller-göller diyarına misafir oldu. Ancak sahada karşılarında gencecik, yaş ortalaması 23.0 olan çok koşan, mücadele veren takımla karşılaşınca maçın çetin geçeceği gerçeğini kavradılar. Nitekim ilk 45’te tüm üstünlük bizim takımdaydı.
 
Maçın 26. Dakikasında Şamil, Tarsus orta sahası ve defansından 4 kişiyi çalımladı topu kaybetmeden öyle bir ara pası kesti ki, top Burak’ın önüne geldi vuruş gol olmadı ancak pozisyon nefisti. 30. Dakika oynanırken, kaleci Alp Arda topu orta alana gönderdi, Mustafa Diler gelen topu ceza alanına postaladı, karambolde topu yakalayan Burak Aydın, (Uğur ve Muharrem) arasından köşeden filelere taktı ve skor 1-0 oldu. Beklenen gol Ispartalı futbol severleri çılgına çevirdi statta, büyük coşku yaşandı. Isparta 32 sporun özellikle sağ kanat bindirmeleri etkili olurken, kıdemli yardımcı hakem Şenol Bektaş’ın ofsayt bayraklarıyla atakları kesmesi maçın tadını-tuzunu kaçırdı ve ilk 45 1-0 bitti. 2. devre bambaşka bir maç izledik.
 
Top bir o kalede, bir bu kalede dolaştı durdu. Maçın 53. Dakikasında pembe-yeşillilerin bir topu direkten döndü, gelen topa 2. Kez vuran Mustafa Diler’in sert şutunu Tarsus kalecisi Abdülaziz uçarak önledi 2. Gole geçit vermedi. Maçın tam 57 dk.57 saniyesi oynanırken Tarsus takımı beraberlik sayısını kaçırdı. Bu dakikada Abdulsamed’in nefis ara pasına Yasin iyi vurdu ancak Isparta 32 spordan Necmican sakatlanma pahasına golü önledi. Ve alkışı hak etti, tabii ki. Maçın son 15 dakikasında Tarsuslular adeta sazı eline aldı ve sürekli top çevirdi. Maçın İstanbul bölgesi hakemi Safa Yılmaz’da misafir takım lehine düdükler çalmaya başlayınca bizim gençleri sıkıntı bastı ve 1. Bölgede futbol oynamak zorunda kaldılar.
 
Maçın bitimine 5 dakika kala Tarsus’lu Abdulsamed, Isparta 32 sporlu Şamil’e çok sert girdi ve sakatlanarak saha dışına çıkmasına neden olurken, ortalık karıştı, futbolcular birbirine girdi ve büyük bir arbede yaşandı. Maçın hakemi Safa Yılmaz olayları 4 sarı kartla geçiştirirken, teknik sorumlu Tarık Söyleyici’yi tribüne gönderdi. Ve maçın bitimine de, 8 dakika uzatma verince seyircilerimizden tepki yedi. Maçın uzatma bölümünde Alp Arda kalesinde devleşti müthiş kurtarışlar yaptı, 3 puan alınmasında etkin rol oynadı. Ve maç 1-0 bitti. Güçlü Tarsus ilk kez yenilgiyle Isparta’da tanışırken, Isparta 32 sporda ilk kez evinde seyircisinin önünde 3 altın puanla ve galibiyetle tanışmış oldu. Bu hafta sonu Isparta 32 spor bay geçiyor.
 
Diğer hafta ise Akhisar deplasmanına gidecek. 2. Lig beyaz gurup maçları büyük sürprizlerle geçiyor. Örneğin Pendikspor, Kırşehirsporu deplasmanda 0- 2 yenerek lider oldu. Şampiyonluk adayı diye gösterdikleri Es-es evinde, Pazarspora 2-6 yenildi. Yani kocaman kocaman sürprizler yaşanıyor ve her takım her takımı yenebiliyor. O yüzden sükseli laflar edip, şimdiden ahkam kesmek yanlış olur. Hatırlatalım da… Demedi, demeyin… Tüm rakipleri görmeden, gelecekle ilgili iddialı konuşmak yanıltıcı olur. Hedef takım olmadan, usul usul başarıyla gitmek, şimdilik en iyisi.
Saygılarımızla…
 

Anahtar Kelimeler: sınavdı galibiyetzor evdeki
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °
Cuma 20.7 ° / 10.3 °