Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Esnaflar İhalede Afaki Rakamlar Verdiler Ancak; Teminatlarını Yaktılar!...

Esnaflar İhalede Afaki Rakamlar Verdiler Ancak; Teminatlarını Yaktılar!...

ISPARTA 8.10.2020 09:06:00 0
Esnaflar İhalede Afaki Rakamlar Verdiler Ancak; 
Teminatlarını
Yaktılar!...
Kaymakkapı Meydanı’ndaki 12 işyeri için 14 Temmuz’daki ihaleye katılan esnaflar yıllık muammen bedeli 8 bin TL olan dükkanları açık artırma usulü ile yapılan ihalede 85 bin liraya kadar çıkarınca, bu bedeli ödeyemeyeceklerini düşünerek işyerlerini teslim almayıp ödedikleri 2 bin 400 TL’lik teminat bedelini de yakmış oldular. Söz konusu dükkanlar 13 Ekim’de tekrar ihale edilecek.  
 
Isparta Belediyesi, geçtiğimiz aylarda Kaykakkapı Meydanında yaptığı geniş kapsamlı tadilat çalışmasının ardından meydana yaptığı 12 ahşap işyerini 14 Temmuz’da ihaleye çıkardı. Dükkanların muhammen bedeli 8 bin TL olarak belirlendi. 5 dükkan mısır satışı, 2 işyeri tatlıcı, 3 dükkan simitçi, bir dükkan çay-kahve satışı, bir dükkan da dondurma satışı için ihale edildi.
İHALEYE YOĞUN TALEP
GÖSTERİLDİ ANCAK…
14 Temmuz’da yapılan ihale büyük rağbet görmüş ve ihaleye tam 179 kişi katılmıştı. İhaleye katılanlar söz konusu işyerlerinin bir tanesi için 8 bin liralık muammen bedelini de bir hayli artırarak 85 bin liraya kadar yükseltmişlerdi.
YER TESLİMİ ALMAMAKLA
ÖDEDİKLERİ TEMİNATLARI
YAKMIŞ OLDULAR
Yapılan ihaleden sonra ihaleyi kazanan esnaflar dükkanlarını teslim alıp ticari faaliyetlerine başlamaları gerekiyordu. Ancak aradan geçen 4 aya rağmen ihaleyi alan esnafların yer teslimini almamaları nedeniyle Belediye söz konusu ihaleyi iptal ederek yeniden ihaleye çıktı. Esnafların, ihalede fiyatları afaki yükselttikleri ve bu rakamları ödeyemeyeceklerini düşünerek yer teslimini almadıkları ve bu nedenle de ödedikleri 2 bin 400 liralık teminatı yaktıkları belirtiliyor.
O DÜKKANLAR YENİDEN
İHALEYE ÇIKIYOR
Bunun üzerine Isparta Belediyesi 12 işyeri için bir kez daha ihaleye çıkma kararı aldı. 13 Ekim’de yapılacak ihale için başvurular Isparta Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne yapılıyor.
ESNAFLAR NE FİYAT VERECEK?
13 Ekim’deki ihaleye talebin ne kadar olacağı? İhaleye girenlerin ise yine 14 Temmuz’da olduğu gibi fiyatları 85 bin liraya kadar çıkarıp çıkarmayacakları ise şimdiden merak konusu.
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °