Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Esnafın Talepleri Anında Karşılık Buluyor

Esnafın Talepleri Anında Karşılık Buluyor

ISPARTA 23.03.2023 10:48:00 0
Esnafın Talepleri  Anında Karşılık Buluyor

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Yeni Sanayi Sitesindeki esnaflarla buluşmalarını sürdürüyor. Bu buluşmalarda esnafın talep ve önerilerini dinleyen Başkan Başdeğirmen, belediyenin yatırımları hakkında bilgiler veriyor.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in esnafla buluşmaları devam ediyor. Yeni Sanayi Sitesinde esnafla bir araya gelen Başkan Başdeğirmen, talep ve önerileri dinliyor, yapılması gerekenlerle ilgili daire müdürlerine talimat veriyor. Toplantılarda esnafın talep ve önerileri anında çözüm buluyor ya da yapılması için planlama gerçekleştiriliyor. Başkan Başdeğirmen son olarak Fahri Yıldırım’ın ev sahipliğinde esnafla buluştu. Misafirperverliği için Fahri Yıldırım’a teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vefat eden işletme sahibi Sedat Ünal’a Allah’tan rahmet diledi. 

Merhum Sedat Ünal ile çok güzel bir dostlukları olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, “Allah rahmet eylesin” dedi. Esnaflarla buluşarak sohbet ettiklerini kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Bu sohbetlerde nelere ihtiyacımız var, ne yapmamız lazım, Isparta’da gidişat nasıl diye konuşalım. İstişare etmek için geldik. Faydalı bir toplantı olması lazım” dedi. Sanayi Sitesinin temizliğinden memnun olduklarını belirten esnaf, “Gece temizlik yapılıyor, biz görmesek de farkına varıyoruz. Teşekkür ediyoruz. Burada araba döndürme oluyor, set gibi bir şey yapılabilirse iyi olur. Daha önce Kirazlıdere’ye çıkarken bir pankart vardı, bu pankartta ‘bu güzel yolumuza kasis yapmak istemiyoruz, lütfen dikkatli gidelim’ şeklinde bir uyarı vardı. Bu cümle manidar olduğu kadar gönülleri fetheden bir cümleydi. Okuduğumuzda gülümseyerek gayet ağır gidiyoruz. Bu güzelliği bozmak istemiyoruz lütfen yavaş gidin cümlesi yerinde bir cümle. İnsanlar o yolda hem güzellikleri seyrederek gidiyor hem de bir acıya sebebiyet vermiyor. İlla sürücülerin hızını kesmek için kasis, engel yapmamak lazım. Bu iyi niyeti suiistimal ederek tekrar kasise dönmemek lazım. Kirazlıdere’deki güzelliğin devamını istiyoruz” dediler. 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, vatandaşların talebiyle kasis yaptıklarını ancak başka taleplerde de kaldırdıklarını söyledi. Sürücülerin yollarda hız kurallarına uymalarını istediklerine değinen Başkan Başdeğirmen, “Okul önlerine yapıyoruz. Ama vatandaşlarımızın ısrarla istediği yerlere de kasis koyuyoruz. Ama mühim olan kasis olmadan trafiğe çıkabilmek ve vatandaşımızı rahatsız etmemek” şeklinde konuştu. Esnaf buluşmasına ev sahipliği yapan Fahri Yıldırım, Yeni Sanayi Sitesi ve merkez köylere verilen doğalgaz hizmetinden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Yıldırım, sanayi sitesinde dükkanların çatısına GES kurulup kurulmayacağını sorarken, Başkan Başdeğirmen, “GES ile alakalı bu yapılarda sorun vardı, konulmasına izin verilmiyordu. Müdürümüzü bir toplantımıza davet ettik ve geldi. Orada çatılara GES koyma durumundan bahsettiğimizde bazı problemler olduğunu anlattı. Belediye olarak o problemleri genel müdürümüzle istişareli çözdük. Sanayi sitesinin çatılarına şuanda GES kurabilirsiniz. Ama bu konuda münferit probleminiz varsa gelin çözelim” görüşlerinde bulundu. 

Bir esnaf da Isparta32spor’a destekleri için Başkan Başdeğirmen’e teşekkürlerini iletti. Isparta32spor’un bu sezon zor bir grupta yer aldığını ancak mücadelesine devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Bazı şansızlıklarımız oldu. Ona rağmen iyi yerdeyiz. Hesapladığımız şartlarda yürürsek plaf-off’da oynamak istiyoruz. Hedefimiz şuanda budur. Hocamız ve yönetimimizi tebrik ediyorum, gönülden çalışıyorlar. Yöneticilerimiz o kadar fedakar ki hem paraları hem de zamanlarıyla takımın yanındalar” dedi. Bir esnaf da deplasman maçlarına gitmek istediklerini ifade ederken, Başkan Başdeğirmen, Menemenspor deplasmanı için 3 otobüs ayarladıklarını söyledi. Başdeğirmen, “Bu hafta sonu deplasman maçı için 3 otobüs belediyenin önünde olacak. Taraftarlarımız otobüs istediler, bu otobüsleri ayarladık. 

Gidip Menemen’i yenip gelelim” ifadelerini kullandı. Sanayiye aracını getirip, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i görünce geldiğini belirten bir gazi, “Başkanımız 10 ay içinde bize dernek binası yaptı. Kendilerine çok teşekkür ederim. Çanakkale turu yaptık. Başkanımız sağ olsun ne istesek yapıyor” derken bir esnaf da “Sanayi adına çok teşekkür ederim. Şehri güzelleştirmek için çok çaba gösterdiğiniz görünüyor” diye konuştu. Misafirperverlikleri için esnafa teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Allah size bol kazançlar versin. Fahri beye teşekkür ediyoruz. İnşallah her zaman birlik ve beraberlik içerisinde memleketimizin problemlerini görüşme imkanımız olsun. Bu toplantıların faydalı olduğu inancındayız. Daha güzel hizmetler yapmak istiyoruz. Teşekkür ediyoruz” dedi.

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °