Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Esnafa son gün uyarısı

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, tütün ve alkol satışı yapan esnafın ruhsatlarını yeniletmesi için verilen sürenin bugün sona ereceğini duyurdu.

ISPARTA 31.03.2016 07:44:00 0
Esnafa son gün uyarısı
Tütün Mamulleri ve Alkollü İçeceklerin Satışına ilişkin ruhsatların yenilenmesi için son gün bugün. Ruhsatlarını yenilemek isteyen esnafların bugün mesai bitimine kadar ruhsatlarını yenilemesi gerekiyor. Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “1 Ocak-31Mart arasındaki süreç içerisinde tekel ürünleri satan esnaflarımızın bu belgeleri yeniletmek zorunluluğu var. 31 Mart’tan sonra esnafımız yasa gereği bu belgelerini yeniletemez. Yenilemeyi Tarım İl Müdürlüğü yapıyor. Yaptırmayan esnaf arkadaşlarımız varsa bugün 255 TL Ziraat Bankası’na yatırdıktan sonra mesai bitimine kadar dekontuyla, tütün üst kurulunun verdiği belgeyle tarım il müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. Orada belge yenilenmiş oluyor.
ALKOL VE TÜTÜN SATANLAR AYRI AYRI 255 TL ÖDEYECEK
Ama 1 Nisan tarihi itibariyle yenilenmesi mümkün değil. Yeniden açmış gibi işlem yapması lazım. Esnaf arkadaşlarımız bize de gelebilirler ama kendileri yapmak isterlerse tarım il müdürlüğündeki arkadaşlar esnaf arkadaşların işlemlerini yapıyorlar. Tütün satanlar için 255, alkol satanlar için de 255 TL yatırmaları gerekiyor.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °