Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Esnaf yıkılıp yeniden yapılmasını kabul etmedi

Davraz Mahallesi’nde bulunan Çarşamba Kapalı Pazar Alanı üstünün yüksek olması nedeniyle sıkıntı yaşanıyordu. Isparta Belediyesi, esnafa alanın yıkılmasını teklif etti ama bu kabul görmedi. Bunun üzerine sorunu çözecek yan saçakl

ISPARTA 4.07.2016 05:48:00 0
Esnaf yıkılıp yeniden yapılmasını kabul etmedi
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, pazaryerinin ilk yapım çalışmaları öncesinde pazaryeri kompleksi içerisinde kalan esnaflarla bir toplantı yapıldığını projenin bu kompleks ve hatta köy garajının da içerisinde kalacak şekilde yapılması için esnafa teklif götürüldüğünü hatırlattı. Başkan Günaydın yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Davraz Mahallesi Kapalı Pazaryeri’nin bulunduğu bu alan için çok güzel bir projemiz vardı. Esnafımızla toplantı yaptık, bu alanın tamamen yıkılıp yeniden yapılmasını önermiştik. Esnafımız böyle bir projenin yapılmasını istemedi. İstenmiş olsaydı burası da yer altı otoparklarıyla birlikte yaşayan modern bir çarşı haline getirecektik. Burayı bir merkez yapmak istemiştik.
Ancak böyle bir projenin yapılması arzusu ortaya konmadığı için mevcut çarşımız yapıldı. Bu çarşımız genişlemeye uygun olarak projelendirilmişti. Şimdi bu çarşımızın yanlarına saçak çalışmaları yapılıyor. Bayram ardından çalışmalar daha da hızlandırılacak ve iki ay içerisinde çalışma tamamlanacak. Teknik heyetimizle konuyu yerinde ele aldık. Bu çarşımızın yan bölümlerine yağmur kanatları yapılıyor. Bu projemizin orjinalinde vardı. Esnafımızın istemediği diğer proje olsaydı bunlar yapılmayacaktı, diğer yandaki binalar yapılacaktı ve doğal olarak şu anki mevcut çarşımız merkez durumunda bulunacaktı. Bu çarşımız aşağı bölgelere kadar da uzayacaktı. Maalesef bunu yapamadığımız için mevcut projemizin yan kanatlarını yapmaya karar verdik. Esnafımız ve vatandaşlarımızın da burada daha huzurlu ve mutlu bir şekilde alışveriş yapmalarını diliyorum. En kısa zamanda bitireceğiz. Bu projenin de halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °