Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

ESKİL BELEDİYE, EMRESPOR’U ÇOK ZORLADI

ESKİL BELEDİYE, EMRESPOR’U ÇOK ZORLADI

SPOR 21.03.2022 16:34:00 0
ESKİL BELEDİYE, 
EMRESPOR’U ÇOK ZORLADI
Futbolun en güzel özelliklerinden biri de, iddiasını kaybetmiş olsa da hiçbir takımın 75X108’lik bir stada yenilmek için çıkmamasıdır. “Moralimiz bozuk olsa da, maddi sorunlar olsa da, Biz, çıkar futbolumuzu oynarız, saha içi mücadelemizi veririz, iddiamız olmasa bile skor ne olursa olsun durumu kabulleniriz anlayışı” futbolun özel, özelliklerinden biri olsa gerek.
 
Her futbolcu her takım için, profesyonel veya amatör fark etmez. Evet. Isparta 32 Emrespor ve Aksaray Eskil belediyespor arasındaki maç Pazar günü soğuk havada, 48 kadar seyircinin izlediği ancak ortaya konan futbolun içimizi ısıttığı bir müsabakayı soluk soluğa izlerken kıran kırana geçen maçı ilimiz temsilcisi 1-0 kazandı. Ancak Aksaray’lı gençler, bizim gençleri çok zorladı ve sahanın her bölgesinde yaptıkları pres ve baskı Emresporu yordu. Tek eksik yönleri gol atma becerilerinin sınırlı olmasıydı. Puan cetvelindeki haller de onu anlatıyor zaten…
 
Kocaeli bölgesi hakemleri Oğuz Karadağ, Tuğrul Örer, Furkan Ata, 4. Hakemliği Tayfun Demirkoparan’ın yaptığı Emrespor-Eskil belediyespor maçının ilk 30 dakikası karşılıklı ataklar, şahane bir orta alan mücadelesi ve ofsayttan atılan 2 geçersiz golle, geçti gitti. Tam ilk devre biterken 43. Dakikada Mehmet İncesu’nun sert şutu Eskil adına gol olmazken, 45+2’de, Salihcan 6 pas üzerinde vuramadığı pozisyonda misafir takım golle buluşamadı ve devre 0-0 bitti.
 
2. devrede -2 derecelik soğuk havada tir tir titreyen futbolcular gördük. Maç bitse de eve gitsek diyenlerin sayısı bir hayli fazlayken 50. Dakikada beklenen gol geldi. Sol kanattan Eskil kalesine yüklenen kırmızı şimşekler Sezer’den gelen ortayı Eskil kalecisi Hasan Basri Sarı, 6 pas içinde önce tuttu sonra topu elinden kaçırdı düşen topa Hamzacan yetişip vurdu ve Eskil ağlarını havalandırdı. 1-0 Gol gerçekten içimizi ısıttı. Isparta 32 Emrespor golden sonra anlamsız bir şekilde geri çekildi ve topu kendi alanında kabul etti. Cezası devam eden hoca Mustafa Özsavlu duruma saha dışından müdahele edip, (Tek paslarla ileri çıkın) talimatı verdi ve oyun tekrar, başa baş mücadeleye döndü. Eskil belediyesporlular bizim şimşekleri zorlamaya devam dediler.
 
60. dakikada sahanın en başarılı futbolcularından Eskilsporlu ( Oğuzhan ) yakaladığı fırsatı gole çeviremeyince Aksaray temsilcisi beraberlik sayısını bulamadı. 65’te ise M. İncesu’nun şutunu genç kalecimiz Fadıl Karadağ uçarak kornere çeldi ve kalan dakikalarda başka gol olmadı ve 90 dakika 1-0 temsilcimizin üstünlüğüyle bitti. Isparta 32 Emresporda kaleci Fadıl - Sezer Döl-Murat Yakut-Hamzacan-Süleyman Zıngal, sahanın en başarılı futbolcuları olarak göze çarparken, misafir takım Eskil’den ise kaleci Hasan Basri-Oğuzhan-M.İncesu ve Burak iyi futbollarıyla dikkat çektiler. Emresporlu gençlerimizi sahada verdikleri onurlu mücadeleden dolayı kutluyoruz. Guruptan 1. Çıkma ihtimali olmasa da görevlerini sonuna kadar yaptılar ve bu sezonu noktaladılar diyebiliriz. Henüz ligin bitmesine 3 hafta var ancak Emrespor için lig bitmiştir denilebilir. (Çünkü bu hafta maç yok. 3 puan garanti.
 
Gelendostspor-Emre maçı oynanmayacağı için. Ayrıca Sarayönü – Gölyazı maçı da oynanmayacak.) Sonra 17. Haftada Konya Ereğlispor ilimize geliyor ve ardından KonyaAkşehirspormaçı ile lig bitiyor ancak bu maçlar artık formalite maçlarıdır denilebilir. (NOT: BAL ligi 4.bölge 2. Gurup maçlarında çok enterasan bir durum var. Lider Sarayönü’nün mağlubiyeti yok. 2. Sıradaki Emresporun ise 16 haftada hiç beraberliği yok.) Yeni sezon için, yepyeni kararların ne olacağına dair şimdiden duyumlar alamıyoruz ancak bekleyip zaman içinde nelerin olduğunu göreceğiz.
 
Çünkü her şey maddiyata bağlı, ekonomik sebeplere bağlıdır. Sezon içinde bulunan maddi kaynaklar ise Emrespor içindeki radikal sorunlarına çare olamamıştır. Şimdi, gerek Başkan Ozan Gezer gerekse yönetim kurulu üyeleri oturup bir karar verecekler ve alacakları hayati kararları, Emresporun geleceği için hayata geçirmeye çalışacaklardır. İşleri zor, Allah kolaylıklar versin. Bugün 4. Lig dediğimiz ve yarı profesyonel lig özelliği olan (Bal liginde, 13. Sezonunda ) şampiyonluk hedefleyen bir takımı yönetmek, idare edebilmek gerçekten zor ve sanat kadar gerçekleştirilmesi güç olan, bir iş olarak karşımızda durmaktadır. Futbol olayını başarıyla idare edebilmekte başlı başına bir hüner ve beceridir.
Saygılarımızla…

Anahtar Kelimeler: zorladı belediyeemresporu eskil
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °