Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Eski Tabakhane Camii; İbadete Açılıyor…

Eski Tabakhane Camii; İbadete Açılıyor…

ISPARTA 20.06.2020 17:32:00 0
Eski Tabakhane Camii;
İbadete 
Açılıyor…
İl Müftüsü Bayram Şahin, temeli 2016’da atılan Müftülük sitesinin yanında inşa edilen eski Tabakhane Camii’nin 22 Haziran Pazartesi günü öğle namazı ile birlikte ibadete açılacağını bildirdi.
 
Camide normal şartlarda 2 bin 500 kişinin aynı anda ibadet yapabileceğini ifade eden İl Müftüsü Bayram Şahin, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “İl Müftülüğü ve Müftülük Binaları Kuran Kursları Cami ve Hayır İşleri Derneği öncülüğünde Ispartalı hayırseverlerimizin destekleriyle yapılan Eski Tabakhane Camimizin yaklaşık dört yıl süren inşaat çalışmaları tamamlanmış bulunmaktadır.
ÇİFT MİNARELİ, ALTIN
RENKLİ KUBBEYE SAHİP
Yapımı geçtiğimiz aylarda tamamlanan ve yeni taşındığımız İl Müftülüğü Sitemizin yanında tamamlanan ve normal şartlarda yaklaşık 2 bin 500 kişilik olan camiimiz çift minareli, altın renkli kubbelere sahip bir camii olarak inşa edildi.
ESKİ TABAKHANE CAMİİ
PAZARTESİ GÜN AÇILACAK
Bu doğrultuda, camimizi 22 Haziran 2020 Pazartesi günü saat 13.00’te yani öğle namazı ile birlikte ibadete açacağız. Tüm Ispartalıları açılışı için camimize davet ediyorum.
NAMAZ SOSYAL MESAFE
ESASLARINA GÖRE KILINACAK
Bilindiği gibi, Koronavirüs pandemisi yaşadığımız şu günlerde Diyanet İşleri Başkanlığımızın aldığı karar doğrultusunda camilerimizde öğle ve ikindi namazları ile Cuma namazları kılınabiliyor. Cuma namazları da camilerimizin avlularında kılınıyor. Onun için açılışını yapacağımız camimizde de koronavirüs pardemisi nedeniyle namaz maskeli ve sosyal mesafe şartlarına uyularak kılınacaktır” dedi.
BELEDİYE’DEN
BÜYÜK DESTEK
Bilindiği gibi, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen geçtiğimiz ay söz konusu Camiyi ziyaret etmiş ve başta çevre düzenlemesi olmak üzere caminin çok sayıda eksiğinin giderilmesi için çalışma yaptırmıştı.
MÜFTÜ ŞAHİN’DEN
TEŞEKKÜR
İl Müftüsü Bayram Şahin, caminin yapımında desteklerini esirgemeyen Ispartalı hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek; “Hepsinden Allah razı olsun” dedi.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °