Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Eski Devlet Hastanesi binası yıkım ihalesine çıkıyor

Eski Devlet Hastanesi binası yıkım ihalesine çıkıyor

ISPARTA 4.04.2018 06:54:00 0
Eski Devlet Hastanesi binası yıkım ihalesine çıkıyor
İl Sağlık Müdürlüğü, eski Devlet Hastanesi yapı ve tesislerinin yıkımı için 17 Nisan Salı günü ihaleye çıkıyor. Eski binaların yıkımından sonra bu bölgeye ne yapılacağı merak konusu olurken, AK Parti’nin şuanda üzerinde çalıştığı E-Ticaret ve Yazılım Merkezi’nin eski Devlet Hastanesi binasının yerine konuşlandırılabileceği ifade ediliyor. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, E-Ticaret ve Yazılım Merkezi projesinin detaylarının Eylül ayında açıklanacağı belirtti.
 
Hastane Caddesi’nde bulunan eski Devlet Hastanesi’nin Şehir Hastanesi’ne taşınmasının ardından binaların yıkımı gündeme gelmişti. Uzun süredir yıkılması beklenen binalar için ihale tarihi belli oldu. İl Sağlık Müdürlüğü eski Devlet Hastanesi binası ve tesislerinin yıkımı için ihale ilanına çıktı. İhale, 17 Nisan Salı günü saat 10.00’da Sanayi mahallesi 142.cadde No:72/B adresinde gerçekleştirilecek. İhale ilanında yıkım işinin tahmini bedeli 465 bin TL, geçici teminat tutarı ise 13 bin 950 TL olarak belirtildi. Binaların yıkım işi sözleşmenin imzalanmasından 3 gün sonra başlayacak.
E-TİCARET VE YAZILIM MERKEZİ GELİYOR
Şimdi kamuoyu yıkılacak olan bu binaların yerine nasıl bir proje uygulanacağını merak ederken, AK Parti’nin şuanda üzerinde çalıştığı E-Ticaret Merkezi ve Yazılım Merkezi’nin bu bölgede kurulmasının planlandığı öğrenildi. O bölgede bütün Isparta’ya yeni bir vizyon kazandıracak bir çalışmanın yapılacağını ifade eden AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, şimdilik projenin detaylarını paylaşmadı ancak projelerin detaylandırıldıktan sonra Eylül ayında kamuoyuna açıklanacağını bildirdi. Zabun, “Orada ufak çözümler yerine daha kapsayıcı ve kuşatıcı, ufku geniş Isparta’ya önemli bir eşik atlatacak bir proje olacağına inanıyorum” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °