Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Erol Mütercimler’in İftiralarına; Isparta Eğitime Destek Platformundan Sert Tepki

Erol Mütercimler’in İftiralarına; Isparta Eğitime Destek Platformundan Sert Tepki

ISPARTA 9.09.2020 12:22:00 0
Erol Mütercimler’in İftiralarına; 
Isparta Eğitime 
Destek Platformundan 
Sert Tepki
Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi ve ENSAR Vakfı Isparta Şubesi Başkanı Salih Arslan, Erol Mütercimler’in imam hatiplilerin tamamına iftira eden  bir tarzla, “imam hatiplilerden tecavüzcü, tacizci çıkar” gibi tahkir edici bir ifade kullanmasının asla kabul edilemeyeceğini söyledi.
 
(İspat külfeti müddeîye âittir).Mütercimler İddiasını ispat etmek zorundadır. Yoksa müfteridir.
Bir imam-hatipli olarak diyorum ki,  eğer bu şahıs diğer okullara nazâren ya da toplumumuzun suç ortalamaları istatistikleri itibârıyla biz imam-hatiplilerin yukarıda saydığı çirkinlikleri daha fazla işlediğimizi eğer isbât edemezse-ki edemez- bu durumda kendisi, müfteridir.
Bildiğimiz kadarı ile ne Türkiye’nin içinden, ne de dışından Türkiye’deki okul mezunları arasında yapılmış şöyle bir istatistik yok.
Mesela; düz Lise  mezunları arasında yüzde kaç sapık var?
Kolejlerden mezun olanların arasında yüzde kaç namussuz var?
Anadolu Lisesi mezunları arasında yüzde kaç cinsi sapık var?
İmam Hatip Lisesi mezunları arasında yüzde kaç sahtekar var?
Fen liseleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri veya diğerleri ile ilgili hiçbir istatistik mevcut değildir.
  Hiç bir araştırmaya dayanmayan aklın ve bilimin doğrularıyla örtüşmeyen analizini/ iftiralarını hayretle izledik.
İdeolojik olarak elbette imam hatipleri ve mütedeyyin insanları sevmek zorunda değilsiniz.
Fakat bir bilim adamının saygınlığına ve en asgari düzeyde nezaket ölçülerine riayet etmek zorundasınız.
Bu nefret dilinin, bu zehirli düşüncenin bu zavallı aklın, üniversitelerde ders veriyor olmasından endişe duyuyor, bir eğitimci olarak utanıyorum.
ARSLAN; “BU YAKLAŞIM TARZINI
ASLA KABUL ETMİYORUZ”
Başkan Salih Arslan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; Erol Mütercimler ortaya koymuş olduğu yaklaşım çok çirkin, sanki imam hatipler tecavüzcü yetiştiriyor, sanki imam hatipliler hırsız yetiştiriyor gibi bir yaklaşım tarzı var. Şu anda ülkeyi yöneten başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın TBMM Başkanımız ve birçok bakan olmak üzere imam hatipli. Birçok Genel Müdür ve bürokratlarımız imam hatipli. Tamamını bu süreçte töhmet altında bulunduran bir yaklaşım tarzıyla böyle bir açıklama yapıyor olması çok çirkin ve kabul edilemez” dedi.
 
 Bu kindar ve iftiraya varan açıklamasının altında yatan neden acaba şu olabilir mi? Bir İmam Hatipli gelip ve onların  bu millete yıllarca kan kusturan jakoben, ırkçı, baskıcı, bölücü ve millete tepeden bakan  anlayışlarının yerine Milletin adamı ,milli ve dini değerlerine bağlı halkın içinden halkla iç içe olan ve mütevazi inançlı bir Dünya Lideri olarak Türkiye yi dünyada söz sahibi bir güçlü bir ülke haline getiren anlayışının olmasıdır.
Evet bunu hazmedemiyorlar.
İmam Hatip Okulları ve Mezunları bu Ülkenin geleceği ve Manevî Çimentosu'dur
Hazmedilemeyen İmam Hatipler mi yoksa İmam Hatip misyonunun yüklendiği "Kültür ve medeniyetinin yürüyen öznesi" gençlik mi? Bunların düşmanlığı İmam Hatip Okullarına değil bu neslin korumaya çalıştığı değerlere...
Kendi kültür ve medeniyet değerlerimizle dün burdaydık bugün de burdayız yarın da burda olacağız Allah'ın izniyle...
“SON DERECE ÇİRKİN
İFADELERİ KINIYORUZ”
Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi ve ENSAR Vakfı Isparta Şubesi Başkanı Arslan; “Erol Mütercimlerin özür dilemesinin yetmeyeceğini yargı önünde hesap vermesi gerektiğini,. Çünkü imam hatipliler Türkiye’ye değer yetiştiren, Türkiye’nin gelişimine katkı sağlayan çok değerli isimleri üreten okullarımız. Bu imam hatipler devletin okulları. Devletin müfredatını belirlediği okullar, devletin disipline ettiği, teftiş ettiği okullardır. Milli Eğitim Bakanlığı da bu konuda suç duyurusunda bulunmuştur.
“İMAM HATİPTE OKUYAN
YAVRULARIMIZI DA ETKİLİYOR”
Ayrıca, ülke genelinde 1 milyon 400 bini bulan İmam Hatipli öğrencisiyle, o yavrularımızı da bu iftira üzmüştür. O yavrularımızın psikolojisini de ciddi şekilde etkilenmiştir.
Eğitime Destek Platformu  olarak Mütercimler'i kınadıklarını ifade eden Arslan, "İlgili kişi bu ifadeleri ile ancak ve ancak kendisini ve zihniyetini tarif etmiştir diyoruz. İmam hatip öğrenci ve mezunları hakkında sarf ettiği bu çirkin sözlerinden dolayı Mütercimler’in haddi ve ahlak sınırını aşan bu sözlerinden dolayı hukuk nezdinde hesap vermesi için Isparta daki STK lar  gerekli yasal süreçleri başlatacağımızı da kamuoyunun bilgilerine arz ederiz." değerlendirmesini yaptı.
İmam hatip mezun ve mensuplarının ahlak ve donanımını milletin çok iyi bildiğini vurgulayan Arslan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Hiç kimse bu milleti veya bu milletin bir kesimini aşağılama, karalama ve benzeri çirkinliklerle yaftalama hakkına sahip değildir. Bu millet, haddi aşanlara hadlerini bildirecek güce, milli iradeye ve kararlılığa sahiptir. İmam hatip camiasına yöneltilen bu kirli ithamlara, bugüne kadar olduğu gibi bugün de en güzel cevabı milletimiz ve insanlık adına ürettiğimiz hizmet ve değerlerle vermeye devam edeceğiz.   Camiamızın, insanlık tarihi kadar kadim geçmişi; bu türden aşağılık iftiraların tarihin çöplüğünde yerini aldığını ve alacağını bize göstermektedir. Cahilce ve hangi amaca hizmet ettiği kamuoyunca malum olan böylesi bir cüretin, amacına ulaşamayacağına olan inancımızı bir kez daha teyit ediyor ve hukuki, sosyal ve içtimai manada karşılıksız kalmayacağını da kamuoyunun bilgilerine bir kez daha arz ediyoruz.
Bu imam hatiplilere iftira ve zulümdür .Tüm imam hatipli olsun veya olmasın zulme karşı tüm duyarlı insanların buna tepki göstermesi gerektiğini ifade etmek istiyorum.
Buraya tam da Merhum Mehmet Akif Ersoy’un ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM şiir yakışır diye düşünüyorum..
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.
Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! ...
-Boğamazsın ki!
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım.
Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam;
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam.
Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale;
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum?
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim,
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim!
Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım.
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım!
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu...
İrticâın şu sizin lehçede ma'nâsı bu mu?
 
Mehmet Akif Ersoy

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °