Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Ermenistan'ı Bile Yenemedik: 1-1 Kepazelik!

Ermenistan'ı Bile Yenemedik: 1-1 Kepazelik!

SPOR 9.09.2023 14:55:00 0
Ermenistan

Türkiye A Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu beşinci maçında nüfusu sadece Antalya kadar olan (2 milyon 791 bin) ve futbolda da Türkiye’den üç gömlek altında bulunan Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı. Rakibi karşısında ne oynadığı belli olmayan ve rezalet bir futbol ortaya koyan Kırmızı – Beyazlılara Ermenistan takımı adeta ‘Futbol’ dersi verdi. 

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu beşinci mücadelesinde Stefan Kuntz yönetimindeki A Milli Takımımız ile Oleksandr Petrakov'un ekibi Ermenistan, İtalyan hakem Daniel Orsato'nun düdük çaldığı maçta Yeni Eskişehir Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi ve milli takım büyük bir fırsat tepti.

BERABERLİĞİ SON 

DAKİKADA KURTARABİLDİ!

Karşılıklı pozisyonlara sahne olan maçın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarının 49. dakikasında Ermenistan, Dashyan'la bulduğu golle öne geçti. 88. dakikada ilk milli maçına çıkan Bertuğ Yıldırım, skoru dengeledi. Öte yandan sarı kart gören Merih Demiral, cezalı duruma düştü. Kalan bölümde başka gol olmayınca mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonuçla milliler puanını 10'a yükseltti. 5 takımlı grupta gelecek haftayı BAY geçecek olan ay-yıldızlılar, bir sonraki maçını 12 Ekim'de Hırvatistan deplasmanında oynayacak. 

TEKNİK DİREKTÖR VE FEDERASYON 

BAŞKANINA BÜYÜK TEPKİ! 

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan ve adeta maçı kazanmış gibi açıklamalarda bulunan A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekçi’ye taraftarlar sert teki gösterdi. Kırmızı – Beyazlı Taraftarlar; “A Milli Takımımız sahada tel tel döküldüğü, rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremediği ve daha da önemlisi ‘Milli Ruhtan’ uzat bir futbol ortaya koyduğu bir maçı son dakika golüyle beraberliği kurtarmamıza rağmen gerek Teknik Direktör Kuntz gerekse Federasyon Başkanı Büyükekçi sanki takım mükemmel futbol oynamış ve galip gelmiş gibi anlatmak bu milletin aklıyla dalga geçmektir. Gerçeklerden kaçmak veya gerçekleri anlatmamak kimseye bir şey kazandırmaz. Çıkın adam gibi açıklama yapın. Rahat kazanmamız gereken hatta fark atmamız gereken maçta mağlubiyetten son dakika golüyle kurtulduk. Milli Takımımızdaki bu rezalet ve kepazelik bir an önce son bulmalıdır” diyerek tepkilerini ortaya koydular. 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Ermenistan' Yenemedik: - Kepazelik!
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °