Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

ENSAR Vakfı Isparta Şubesi Başkanı Salih Arslan’dan; Edremit’teki SKANDALA Sert Tepki

ENSAR Vakfı Isparta Şubesi Başkanı Salih Arslan’dan; Edremit’teki SKANDALA Sert Tepki

ISPARTA 11.09.2021 08:06:00 0
ENSAR Vakfı Isparta Şubesi Başkanı Salih Arslan’dan; 
Edremit’teki 
SKANDALA
Sert Tepki
ENSAR Vakfı Isparta Şubesi Başkanı Salih Arslan, Edremit'in kurtuluş günü etkinliklerinde çarşaflı kadının zincire vurulduğu gösteriye sert tepki göstererek; “Bu çirkin gösteri ile bu vatanın kurtuluşu için cepheye mermi taşıyan çarşaflı, dualı, abdestli analarımızın; Nene Hatunların, Şerife Bacıların ruhu incitilmiş, mukaddesatına el uzatılmıştır. Bu rezilliğe imza atanları kınıyoruz” dedi.
 
ERDEMİT’TE SKANDAL…
Balıkesir'in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü kutlaması sırasında çarşaf içerisindeki bir kadının zincire vurulması tepki çekti.
Edremit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99'uncu yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören sırasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Edremit Şubesince bir temsil yapıldı. Gösteride çarşaflı bir kadın önce zincire vuruldu. Ardından o zincir çözüldü, kadının üzerindeki örtü de açıldı.
BALIKESİR'DE TEPKİ ÇEKEN
KUTLAMAYA SORUŞTURMA
Söz konusu törenle ilgili olarak harekete geçildi. Kutlama sırasında ve sosyal medyada tepki çeken gösteriyle ilgili Balıkesir Valiliği soruşturma başlattı, kaymakam Turgay Ünsal merkeze çekildi.
ARSLAN; “ŞİDDETLE KINIYORUZ”
Söz konusu törende yapılan temsil görüntülerine bir tepki de ENSAR Vakfından geldi. Vakfın Isparta Şubesi Başkanı Salih Arslan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Edremit’in Kurtuluş Günü’nde Türk Kadınına zincir vuran görüntülerin icra edildiği ve Edremit Belediyesi ile Edremit ÇYDD tarafından düzenlenen temsili icrayı şiddetle kınıyorum. Bir kez daha görülmüştür ki, 28 Şubat zihniyetini hortlatma girişiminde bulunma gayreti içerisine girmişlerdir. Kendini çağdaş, kadın hakları savunucusu iddiasında bulunan Edremit Belediyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) gerçek zihniyetini ortaya koymuştur. Bu zihniyet, modernlik adı altında gerçek kimliklerini ifşa etmektedirler.
“KADINLARIMIZ
BİZİM BAŞ TACIMIZDIR”
Bu zihniyet, şunu çok iyi bilmelidir ki, tarihin hiçbir sayfasında kadınlarımız bu şekilde aşağılanmamıştır. Küçük düşürülmemiştir. Kadınlarımız bizim baş tacımızdır. Bizim en değerlimizdir. Peygamber Efendimizin Hadis-i Şerif’te ifade ettiği gibi, “Cennet anaların ayağının altındadır.” Kaldı ki, tarihimizde çarşaflı, dualı, abdestli analarımızın; Nene Hatunların, Şerife Bacıların vatanı kurtarmak için eşlerine, kardeşlerine yardımcı olmak için cepheye mermi taşıdıkları herkesçe bilinen bir gerçektir.
“TÜRK KADININA ZİNCİR
VURMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR”
Tarihimizi, inancımızı, milletimizi ve devletimizi kara propaganda yaparak küçültme, aşağılama gayreti içerisine giren bu güruhu şiddetle kınıyoruz. Türk Kadınına bunu layık görenler, adalet önünde gereken hesabı en kısa sürede vermelidirler. Bizim kadınlarımızı, genç kızlarımızı zincire vurmak, böyle bir algı yaratmak kimsenin haddi değildir.
“GÖRÜNTÜLER KARANLIK
ZİHNİYETİN BİR ÜRÜNÜ”
Son olarak değerli İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızda yer alan şu dizeleri, bu zihniyete en güzel cevap olacaktır.
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
 
Garb’ın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar;
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir îmânı boğar,
“Medeniyet!” dediğin tek dişi kalmış canavar?
 
Bunun içindir ki; kadınlarımıza göstermelik değer verenler, kadınımızı bir eşya gibi görenler, çağdaşlığın arkasına sığınarak kara emellerini ortaya koyanlar, tarih önünde de, milletimizin vicdanında da hak ettiği cevabı alacaktır” dedi.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °