Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Engelliler, Isparta Memur – Sen Engelliler Komisyonu’nun; Kahvaltısında Buluştu

Engelliler, Isparta Memur – Sen Engelliler Komisyonu’nun; Kahvaltısında Buluştu

ISPARTA 3.12.2022 17:19:00 0
Engelliler, Isparta Memur – Sen Engelliler Komisyonu’nun;  Kahvaltısında Buluştu

 

Memur – Sen Isparta Temsilciliği Engelliler Komisyonu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle engellilere yönelik Kahvaltı Programı gerçekleştirildi. Komisyon Başkanı Ecir Tülcan, programa katılan herkese teşekkür etti. 

HABER: Yunus ÖZLER 

Bugün 3 Aralık… 1992 yılından bu yana kutlanan Dünya Engelliler Günü. Memur – Sen Isparta Temsilciliği de engellilerin bu özel gününde onlara özel bir program gerçekleştirdi. Isparta Memur – Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan tarafından organize edilen Kahvaltı programı bugün Öğretmenevinde gerçekleştirildi. 

PROGRAMA YOĞUN KATILIM 

Saat 10.00’da başlayan ve Memur – Sen İl Temsilcisi Selami Kılınç’ın Memur – Sen Genel Merkezinin Antalya’da düzenlediği 17. Türkiye Buluşması Toplantısına katılmasından dolayı katılamadığı programa; Vali Aydın Baruş ve Eşi Nagihan Baruş, Memur – Sen Isparta İl Temsilci Vekili ve Kültür Memur – Sen Isparta Temsilcisi Osman Çot, Memur – Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan, Sağlık – Sen Şube Başkanı Mahmut Ağun, Diyanet – Sen Şube Başkanı Mevlüt Tosun, Toç Bir – Sen Şube Başkanı Mehmet Kobuk, Büro Memur – Sen Şube Başkanı Muharrem Tekkanat, Bem Bir – Sen Isparta Temsilcisi İlkay Özdoğan, Enerji Bir – Sen Isparta Temsilcisi Servet Korkmaz, Kültür Memur – Sen Isparta Temsilcisi Osman Çot, Bayındır Memur – Sen Isparta Temsilcisi Emel Sarıoğlu, Birlik Haber – Sen Isparta Temsilcisi Asiye Bardak, Ulaştırma Memur – Sen Isparta Temsilcisi Musa Akkeçili ve kamuda görev yapan Memur – Sen Engelliler Komisyonu üyesi engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı. 

BAŞKAN TÜLCAN; “ENGELLİLERİMİZİN 

SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ” 

Programın açılış konuşmasını Isparta Memur – Sen Engelli Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan yaptı. Başkan Tülcan konuşmasında; “Isparta Memur – Sen Engelli Komisyonu olarak engelli bireylerin sorunlarının ve isteklerinin farkında olarak engelli bireylerin talep ve beklentilerini yer ve zaman fark etmeksizin dinlemeye ve çözüm üretmek adına yoğun mesai harcamaya hem Isparta’da hem Türkiye’de yetkili sendika olmanın sorumluluğu ve bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı daha verimli hale getirme noktasında gayretimiz sürüyor. 

“ENGELLİLERİN HAKLARINI 

ÇİĞNEYENLERE MAHAL

VERİLMEMELİ” 

Bu doğrultuda; tüm dezavantajlı gruplarda olduğu gibi engelliler karşısında da insani, tutarlı, adil bir yaklaşımı inanç değerlerimizden esinlenerek alıyoruz. Verdiğimiz mücadele; engelli bireylerin hakları konusunda eksiklerin tamamlanması ve uygulama noktasındaki sorunların giderilmesi yönündedir. Dezavantajlı gruplar ile ilgili yönetmeliklerin titizlikle uygulanması ve uygulamada ortaya çıkan sorunların tespit edilerek üzerine gidilmesi için uğraş vermeye devam edeceğiz. Yasaları düzgün uygulamayıp ayrımcılığa mahal veren kişi ve kurumlara karşı da etkin tedbirler alınmalı, gerekli yaptırımlar uygulanması gerektiğini bir kez daha ifade ediyorum. 

“ENGELLİLERİMİZ İÇİN

ÖNEMLİ KANAZIMLAR SAĞLADIK” 

Bizim gözümüzde engelli hakları sadece toplu sözleşme masasının konusu olmadığından, toplu sözleşme görüşmelerinden sonra da gerek siyasi iradeyle gerekse de konuyla ilgili kurumlar ve bu kurumların etkin bürokratları ile engelli hakları ve özellikle belli başlı konular üzerinde kazanım üretmek için çalışmalarımız sürmektedir” dedi. 

ÇOT; “MEMUR – SEN OLARAK TÜM 

KESİMLERE SAHİP ÇIKIYORUZ” 

Memur – Sen Isparta İl Temsilci Vekili ve Kültür Memur – Sen Isparta Temsilcisi Osman Çot da programda yaptığı konuşmasında, engelliliğin tercih değil, bir sonuç olduğunu, herkesin engelli adayı olduğunu belirterek; “Bu sebeple engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak çalışmaların aslında gelecekte herkesin kendisine yaptığı yatırım olacaktır. Bu nedenle buradan toplumsal duyarlılığın artması çağrısında bulunuyorum. Memur-Sen olarak, engelli vatandaşlarımıza sahip çıktığımızı, gündeme getirerek sorunların çözülmesi ve kamuoyu oluşumuna katkı sunmak için Memur - Sen Engelli Komisyonu’nu kurduk. Memur – Sen olarak toplumun bütün kesimlerine sahip çıkıyoruz, kucaklıyoruz. Sorunlarına önem veriyor, çözüm için çalışıyoruz. Engelliler de bu toplumun bir parçasıdır” dedi. 

VALİ BARUŞ; “ISPARTA’DA KAMUDA

ÇALIŞAN 277 ENGELLİ VAR” 

Programda son konuşmayı ise Vali Aydın Baruş yaptı. Vali Baruş konuşmasında, engellilere yönelik Memur –  Sen’in çalışmasını takdir ettiğini belirterek; “Devlet her daim engelli vatandaşlarının yanındadır. Biraz önce Memur – Sen Engelliler Komisyonu Başkanımız Ecir beye sordum. Isparta’da kamuda çalışan 277 engelli vatandaşımızın olduğunu söyledi. Bundan daha fazlası da özel sektörde var. Bu da bize engellilerimizin istihdama ve üretime sağladıkları katkıyı gösteriyor. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. 

ISPARTA MEMUR – SEN ENGELLİLER KOMİSYONUNUN KAHVALTI PROGRAMINDAN GÖRÜNTÜLER; 

 

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °