Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Engelliler de Mağdur Oldu Ücretli Otopark Uygulamasının Kaldırılmasına; Bir Tepki de BEYAZAY Derneği’nden

Engelliler de Mağdur Oldu Ücretli Otopark Uygulamasının Kaldırılmasına; Bir Tepki de BEYAZAY Derneği’nden

ISPARTA 2.02.2021 06:31:00 0
Engelliler de
Mağdur Oldu 
Ücretli Otopark Uygulamasının Kaldırılmasına; 
Bir Tepki de
BEYAZAY
Derneği’nden
Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, Isparta’da 2 kişinin başvurusu üzerine ücretli otopark uygulaması iptal edilmesine sert tepki göstererek; “Ücretli otopark uygulaması engellilerimizin rahatlıkla araçlarını park etmelerine imkan tanıyordu. Karanın iptal edilmesi engellileri büyük mağduriyet içinde bırakacaktır” dedi.
 
Ücretli Otopark Uygulamasının devam etmesi gerektiğini ifade eden Beyazay Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Aydemir, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Isparta Belediyemizin kent içi trafik yoğunluğu azaltma, gelişi güzel parkı önleme adına başlattığı ücretli otopark Uygulaması, başladığı ilk günden itibaren amacına ulaşmıştır. Ücretli park uygulaması ile hem trafik rahatlamış hem de kent istihdamına katkı sağlanmıştır. Ücretli otopark uygulaması ile 55 kişi evine ekmek götürmektedir.
“ENGELLİLERİMİZ BU
KARARDAN MAĞDUR OLACAK”
Isparta’mızda hem vatandaş hem de esnaflar tarafından olumlu karşılanan bu uygulama iptal edilmemelidir. Kaldı ki bu uygulama esnaflara yönelik yapılan anket sonucu hayata geçirilmiştir. Bu iptal kararıyla 55 kardeşimiz bu kış şartlarında işsiz kalma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bu başvuruyu yapan arkadaşlar acaba hiç mi bunu düşünmediler.
Ücretli otopark uygulaması ile engellilere otopark yerleri ayrılmıştı. Şimdi bunlar da iptal edilecek. Dolayısıyla engelli kardeşlerimiz de bu konudan büyük mağduriyet yaşayacaklar. Onun için acilen bu karardan vazgeçilmeli ve ücretli otopark uygulaması geri getirilmelidir” açıklamasında bulundu.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °