Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Engelli Ve 65 Yaş Üstü Vatandaşlar İçin; O Hizmet Artık Ücretsiz Olacak!

Engelli Ve 65 Yaş Üstü Vatandaşlar İçin; O Hizmet Artık Ücretsiz Olacak!

GENEL 12.06.2023 11:30:00 0
Engelli Ve 65 Yaş Üstü Vatandaşlar İçin;  O Hizmet Artık  Ücretsiz Olacak!

Engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlara devletten sevindirici haber verildi. 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlara e- devlet şifresi zahmet çekmelerine gerek kalmadan evlerine kadar ulaştırılacak. Üstelik ücretsiz olacağı da yayımlanan haberler arasında.

Bu zamana kadar her vatandaş e-devlet şifresini almak için PTT şubelerine gitmek ve uzun bir kuyrukta beklemek zorunda kalıyordu. Yeni gelen bu sistemle beraber engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların hayatlarını biraz daha kolaylaştırmak amaçlanıyor. Bugün yayımlanan haber ile devletten ‘’ Adrese Teslim Şifre Başvurusu’’ ile başvuru yapan engelli veya 65 yaş üstü vatandaşlara ücretsiz şifre gönderimleri yapılacak.

e-devlet şifrelerinde yeni uygulama

Vatandaşlar emeklilik işlemleri, sağlık sigortası işlemleri, eğitim ve sınav işlemleri, tapu işlemleri, kimlik, pasaport ve ehliyet yenileme işlemleri gibi birçok işlemi e- devlet aracığı ile yapabiliyor. Online olarak yapılan ayrıca mesai mefhumu da düşünülmeden yapılan bu işlemler oldukça kolaylık sağlıyor. Bunula birlikte e-devlet devlet işlemlerinde ulaşımı daha güvenli ve hızlı yapmaya olanak sağlıyor. Bu gibi kolaylıklar ve hızlılığı sebebi ile çok fazla kullanılan e-devlet uygulamasına PTT şubelerinden alınabiliyordu. Bu işlem ise 2 TL ücret ile bizzat kişinin başvurması dahilinde şifre verilme sureti ile yapılıyordu.

Devlet, PTT şubelerine ulaşımı zor olan 65 yaş üstü ve engelli vatandaşlara kolaylık olması ve e-devlet dijital dönüşüm sürecine dahil olmalarını sağlamak için yeni bir uygulama başlatıyor. Adrese teslim şifre başvurusu uygulaması ile devlet 65 yaş üstü ve engelli tüm vatandaşların refahını amaçlıyor. Engelli vatandaşların ve 65 yaş üstü yaşlıların başvuruları dahilinde e-devlet şifreleri adreslerine kadar kargolanacağı duyurdu. Üstelik yapılan açıklamaya göre gönderimin ücretsiz olacağı da belirtiliyor.

Başvuruların detayları

Engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar engelli kimlik kartlarıyla bu uygulamaya başvuru yaparak ücretsiz e-devlet şifrelerine sahip olacaklar. Engelli ve 65 yaş üstü yaşlı vatandaşların bu uygulamaya e-devlet üzerinden başvuru yapabilecekler. Başvuruları tamamlandıktan sonra adayların belirttiği adrese e-devlet şifrelerinin postalanacak. Haberin detayları için resmî web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °