Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Engelli ve Eski Hükümlülere; Proje Eğitimi

Engelli ve Eski Hükümlülere; Proje Eğitimi

ISPARTA 23.06.2019 11:31:00 0
Engelli ve Eski Hükümlülere; 
Proje 
Eğitimi
HABER: Yunus ÖZLER
İŞKUR Isparta Müdürlüğü tarafından, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak amacıyla proje eğitimi verildi.
 
İŞKUR, engelli istihdamına yönelik desteklerini arttırarak sürdürüyor. Bilindiği gibi 2019 yılı 2. dönemine ilişkin proje başvuruları 7 Haziran 2019 tarihinde başlamıştı.
PROJE HAZIRLAMAK
İSTEYENLER İŞKUR’A KOŞTU
Bu doğrultuda, Isparta7da proje hazırlayıp destek almak isteyen engelli ve hükümlüler İşkur’un Davraz Mahallesinde bulunan İl Müdürlüğü hizmet binasına koştu.
ENGELLİ VE ESKİ
HÜKÜMLÜLERE PROJE EĞİTİMİ
İşkur İl Müdürlüğü, proje başvuruları ve başvurulacak projeler hakkında geçtiğimiz gün engelli ve hükümlülere proje eğitimi verdi. İş Kulübünde gerçekleştirilen proje eğitiminde engelli ve hükümlülere projelerinin onaylanması veya Ankara’dan dönmemesi için neler yapmaları gerektiği anlatıldı.
ÖKSÜZ;
İşkur Isparta İl Müdürü Gürsel Öksüz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecek. Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmak.
Bu doğrultuda; başvuru Rehberi ve Formuna göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal taraflardan temsilcilerden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenecek. Desteklenecek projeler ise şöyle;
1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
3- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,
4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,
5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler.
6- Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.
SON BAŞVURU
28 HAZİRAN 2019
Engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, işyerleri, üniversiteler, belediyeler ve kamu kurumları ile kendi işini kurmak isteyen engelliler ve eski hükümlüler projelerini 28 Haziran 2019 tarihine kadar hazırlayıp bulundukları illerdeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerimize elden veya posta yoluyla teslim edecekler.
“ENGELLİ VE HÜKÜMLÜLERİMİZE
DESTEK OLMAK İSTEDİK”
Biz de bu doğrultuda, proje başvurusunda bulunacak olan engelli ve hükümlülerimize proje eğitimi vermeyi uygun bulduk ve bunu da gerçekleştirdik. Çalışmamızın engelli ve hükümlü vatandaşlarımıza yardımcı olduğu inancındayım” dedi.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °