Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Engelli Otoparkına Park Eden Araç Sahiplerine; Lütfen Engelliye Saygı!

Engelli Otoparkına Park Eden Araç Sahiplerine; Lütfen Engelliye Saygı!

ISPARTA 3.10.2022 20:41:00 0
Engelli Otoparkına Park Eden Araç Sahiplerine; 
Lütfen 
Engelliye 
Saygı!
Isparta’da birçok yerde olduğu gibi Halı Sarayı Otoparkında da Engelli vatandaşların araçları için ayrılmış park yerlerine aracını park eden vatandaşlar bulunuyor. Engelliler ise bu konuda ‘Lütfen Engelliye Saygı’  diyerek tepkilerini dile getirdiler.
 
Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri zaman zaman denetime çıkıp engelliler için ayrılmış bölgelere park eden araç sahiplerine araçlarını kaldırmaları yönünde uyarı yapması, araçlarının yanına gelmeyip çekilmeyen araçlar çekici yardımı ile otoparka çekilmesi ve ceza uygulanması bile vatandaşları engelliler için ayrılan otoparklara araç park etmesinin önüne geçemiyor.
CEZASI 288 TL
Bunun son örneği, Halı Sarayı Otoparkında yaşandı. Bir vatandaş, söz konusu otoparkta Engellilere ayrılan park yerine Römork koydu. Engelliler ise bu nedenle söz konusu yere araçlarını koyamadı ve olaya tepki gösterdiler.
Yapılan uygulamalarda engelli otoparkına park eden araçlara 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 61’nci maddesine göre 288,00 Türk Lirası para cezası ve 10 puan ceza yazılıyor.
Trafik Denetleme Büro Amirliğinin ise engelliler için ayrılmış park yerlerine engelsiz araçların park etmemesi konusunda farkındalık oluşturmak adına denetimlerin daha sık yapılacağı öğrenildi.
İŞTE O GÖRÜNTÜLER;


 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °