Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

‘En az 20 yıl kullanılacak asfalt sistemine geçiyoruz’

İl Genel Meclisi, kırsal alana daha iyi hizmet götürebilmek adına araç ve makine alımı için dün olağanüstü toplandı. Toplantıda belirlenen araçları ve iş makinelerin alınabilmesi için İl Özel İdaresi’ne 6 Milyon 100 Bin TL ödenek

ISPARTA 25.06.2016 06:17:00 0
‘En az 20 yıl kullanılacak asfalt sistemine geçiyoruz’
İl Genel Meclisi İl Özel İdare sorumluluğunda bulunan kırsal alana daha iyi hizmet sunulması ve kırsalda yaşayan vatandaşların beklentilerinin daha kısa süre içerisinde yerine getirilmesi amacıyla araç ve iş makinası alınması hususunu görüşmek üzere dün olağanüstü toplandı. Toplantının gündem maddesi ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Bu sırada meclis toplantısına 10 dakika ara verildi. Aranın ardından Komisyon Başkanı Nail Yaşar Akgül, komisyon raporunu okudu. Meclis, İl Özel İdaresi’ne belirlenen iş makineleri ve araçları almak için 6 Milyon 100 Bin TL ödeneğin aktarılmasını kabul etti.
İŞTE KOMİSYON RAPORU
Komisyon raporunu okuyan Nail Yaşar Akgül, “Araç ve iş makinesi satın alınmasına dair gündem konusunun 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği ve idaremiz 2016 yılı bütçesi dikkate alınarak, değerlendirilmesi neticesinde idaremiz sorumluluğunda bulunan kırsal alana daha iyi hizmet sunulması ve ilimizde yaşayan vatandaşların mahalli ve müşterek bir takım ihtiyaçlarının daha kısa süre içerisinde yerine getirilmesi ve ayrıca eski araç ve iş makinalarında meydana gelen arıza ve akaryakıttan kaynaklı giderlerin minimum seviyeye düşürülmesi için yeni 2 adet dozer, 2 adet ekskavatör, 1 adet yükleyici, 1 adet silindir, 5 adet kamyon, 1 adet çekici tır ve 1 adet lobet ihtiyaç bulunduğu ancak ilimiz özel idaresi 2016 yılı bütçesi ilgili tertibinde yeterli ödeneğin bulunduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle söz konusu hizmetlerde kullanılmak üzere ihtiyaç bulunan araç ve iş makinelerin satın alınması için gerekli olan ödeneğin karşılanması amacıyla 2015 yılından 2016 yılına devreden serbest nakitten 4 milyon 142 bin 266 lira ve Haziran 2016 tarihi itibariyle oluşan 1 milyon 957 bin 734 lira serbest nakit olmak üzere toplam 6 milyon 100 lira karşılık göstermek suretiyle 2016 yılı gider bütçesinin ilgili tertibine 6 milyon 100 bin lira ödenek verilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur” şeklinde konuştu.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Komisyon raporu mecliste oy birliği ile kabul edildi. buna göre İl Genel Meclisi bütçesinden İl Özel İdaresi’ne belirlenen iş makinesi ve araçların alınması için 6 Milyon 100 Bin TL ödenek aktarılacak.
KIRSALA DAHA HIZLI HİZMET GÖTÜRECEĞİZ
Meclis toplantısının ardından gazetecilere değerlendirmede bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, kırsal alanda yaşayan vatandaşlara daha iyi ve hızlı hizmet götürebilmek adına böyle bir karar alındığını bildirdi. Ali Bolat, “Bugün meclisimizde olağanüstü bir toplantı gerçekleştirdik. Olağanüstü meclisimizin gündeminde kırsal alanda bizden hizmet bekleyen vatandaşlarımıza kamusal hizmetlerin daha hızlı, daha nitelikli ve ekonomik açıdan maliyeti düşürülmüş olarak ulaştırılması adına bilindiği üzere geçen hafta pazartesi günü özel idare bünyesine 4 tane pikap, 2 tane kepçe, 2 tane kamyon ve 1 tane asfalt robotu kazandırmıştık. Bunun devamında sayın milletvekillerimizin ve sayın valimizin önderliğinde yapmış olduğumuz toplantı neticesinde, bugün olağanüstü meclis toplantısıyla aldığımız kararla birlikte Özel İdaremize 2015 yılı bütçemizden faiz fazlası gelirlerden ve 2016 yılı Haziran ayı itibariyle yaklaşık 1 milyon 900 bin liralık ödenekle birlikte toplam 6 milyon 100 bin liralık ödenek İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine tahsis edilecek. Bu ödenek karşılığında Özel İdaremize 2 adet dozer, 2 adet ekskavatör, 1 adet yükleyici, 1 adet silindir, 5 adet damperli kamyon, 1 adet çekici tır ve 1 adet lobet araçlarının alınması için kararımızı aldık. Bundan sonra kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımıza özel idare hizmetlerinin ulaştırılması daha hızlı ve daha nitelikli hale gelecektir” diye konuştu.
KİLİT TAŞI İHALELERİNE DEVAM EDİYORUZ
Öte yandan Isparta şehir merkezinde yaşayan vatandaş hangi hakka ve hangi hizmete sahip ise kırsal alanda, en ücra noktada yaşayan vatandaşların da aynı hakka ve aynı hizmete sahip olacağını daha önce söylediklerini hatırlatan Bolat, “Bunu gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Köydeki vatandaşımızın ayağına çamur değmeyecek demiştik. 150 bin metrekarelik bir kilit taşı ihalesine çıktık. Şuanda 250 bin metrekarelik kilit taşı ihalesinin hazırlıklarını yapıyoruz. Bu sene kilit taşı işimiz devam edecek.
ARTIK SICAK ASFALTA GEÇİYORUZ
Asfalt ekibimizi de genişletiyoruz. Sayın valimizin de önderliğinde ikinci bir asfalt ekibi kuruyoruz. Asfalt ekibimizin bir ekibi Sütçüler, Yenişarbademli, Aksu, Şarkikaraağaç bölgelerinde hizmet verecek. Diğer ekibimiz de Yalvaç, Senirkent, Keçiborlu, Uluborlu ve Gelendost bölgemizde hizmet verecek. Artık sıcak asfalt sistemine geçiyoruz. Daha önce statik kaplama yapıyorduk, bu sene asfaltı döküp 2 sene sonra tekrar tadilatı ya da yeniden kaplanması yapılmayacak. Bir kez döktüğümüz asfaltı en az 20 yıl kullanılmak üzere yeni bir sisteme geçiyoruz. İnşallah bu aldığımız araçlarla birlikte kırsalda bizden hizmet bekleyen vatandaşlarımızın ayağına daha hızlı bir şekilde ulaştırmış olacağız. Isparta’mıza ve İl Özel İdaremize hayırlı olsun diyorum. Bu ödeneğin tahsis edilmesi noktasında oy kullanan il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızın tamamına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °