Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

EMRESPOR, NAMAĞLUP YOLUNA DEVAM EDİYOR

EMRESPOR, NAMAĞLUP YOLUNA DEVAM EDİYOR

SPOR 9.12.2019 14:27:00 0
EMRESPOR,  NAMAĞLUP YOLUNA DEVAM EDİYOR
Maçlar vardır çok şey yaşatır, maçlar vardır çok şey öğretir, maçlar vardır insanların hayatına dokunur. İşte öyle özel, sert, hırs dolu bir derbi izledik ki, tarihin unutulmaz sayfalarına geçti.
         Isparta 1. Amatör kümenin dev derbisinde Isparta 32 Emrespor, en yakın takipçisi Gelendostsporu milli egemenlik stadında Pazar  günü saat 15’deki maçta, 2-0 yenerek hem 3 puan öne geçti, hem rakibine, evinde  ilk yenilgisini tattırdı, hem de ŞAMPİYONLUK için büyük avantaj sağladı. Her şey bitti mi, elbette hayır daha çok haftalar var.
         GÜNEŞLİ HAVADA,  İÇİMİZİ ISITAN MAÇ
         Derbi maça ilgi çok fazlaydı ve (Sarayönü-Isparta 32 Spor)  maçına gitmeyen 1200 kadar taraftar Pazar günü stattaki yerini aldı 90 dakika boyunca hiç susmadılar. Emre’liler kadar, Gelendost’tan gelerek takımlarını destekleyen futbolseverler maça renk kattılar. Zor, sert ve son derece çekişmeli geçen  maçı Tunç Özdemir-Emin Barlas ve Musa Yılmaz  hakem triosu yönetirken, zaman zaman sertlikler-çekişmeler ve itiş-kakışlar yüzünden yönetmekte zorlandılar. Ancak hakem tecrübesi, itiraz ve olumsuz davranışlara karşı galip geldi. 
         SENTETİK  ÇİMDE  SÜPER GOLLER VARDI
         İlk 45 dakikada Emrespor üstün oynarken, 2. Yarıda bu üstünlük Gelendostspora geçti.
Maça hızlı başlayan taraf kırmızı-siyahlılardı nitekim 12. Dakikada sağ kanattan gelen şahane ortaya  Mustafa nefis bir kafa vuruşu yaptı ve Emresporu 1-0 öne geçirdi. Sağlı sollu ataklarla Gelendostspor kalesini bunaltan Emrespor maçın 35. Dakikasında faul atışı kazandı. Ceza alanı hemen dışından topa nefis  vuran Ömer Altınay takımını 2-0 öne geçirdi. Ağlara giden top yine ağlardan dışarı gitti ancak hakemler golü verdiler tabii ki… (Devre arasında ağlar görevliler tarafından yeniden örüldü.) 2. Golden sonra moralleri bozulan, motivasyonu kaybolan Gelendostsporluların  cılız atakları sonucu değiştirmedi ve ilk 45 dakika 2-0 bitti. Takımlar tam soyunma odasına giderken, stat dışında futbolcular arasında arbede yaşandığı gözlendi. Polislerimiz olayları yatıştırdılar. Derbi maç için alınan güvenlik önlemleri de olağanüstü idi.
Burada,  bir virgül koymak isteriz.
ISPARTA’DA FUTBOLU YÖNETEN, değerli yetkililerimiz,  bu önemli derbi maçını niye ISPARTA ATATÜRK STADININ ÇİM ZEMİNLERİ ÜZERİNDE,  OY-NAT-MAZ-SI-NIZ? Zemin bozulmaz, Isparta 32 spor deplasmanda, 1. Küme şampiyonluk maçı, çok  önemli niye bu statta oynatılmıyor. Seyirci güvenliği açısından da çok yerinde olurdu. Efendim takımlar müracaat etmedi. İllaki müracaat mı gerek,  kardeşim. Siz burada oynayacaksınız deseniz, onlar hayır mı diyecekti. Hem de iki takımın kondüsyonu,  o çim zeminde ortaya çıkar, hakkaniyet dolu bir maç olurdu. Atatürk stadını, yıllardır amatörlere açmayan zihniyeti anlamak mümkün değil. (Geçen yazımızda bu konuyu yazmıştık ancak, top bizden gitti ve auta çıktı. Yapacak bir şey yok… Artık başka baharlara…)    
 MAÇA DEVAM EDELİM Mİ?
         2. devrede Gelendostspor maçTa hakim oynadı. Sağ ve sol kanattan etkili bindirmeler yapan mavi-beyazlılar gol için çok uğraştılar ancak bu kez sahneye Emresporun başarılı kalecisi Volkan Yıldırım çıktı. Net 3 tane gol pozisyonunda gole geçit vermeyen Volkan başarılı kurtarışlarla takımının 3 puan kazanmasında   etkin rol oynadı. Genç kalecinin nefis plonjonları takdir topladı.
         KIRMIZI KARTLAR ARDI ARDINA GELDİ…
         90 dakika tam bitiyordu ki, saha kenarından itirazlarını yüksek sesle dile getiren Gelendostspor hocası Fatih Bozbaş, hakem Tunç Özdemir tarafından 2. Sarı kartla oyun dışına alındı. 1 dakika sonrasında Gelendostsporlu Ramazan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Yine 1 dakika sonrasında bu kez Emresporlu Çetin rakibini indirince kırmızı kartla oyun dışı kaldı. 5 dakikalık uzatmalar sarı ve kırmızı kartlarla geride kalırken maçı Emrespor 2-0 kazanmayı başardı ve futbolular maç sonu seyircileriyle birlikte büyük mutluluk yaşadılar ve ŞAMPİYON EMRESPOR diyerek,  milli egemenlik stadını inlettiler.
Mücadelesi, olayları, golleri ve güzellikleriyle bir büyük derbi daha geride kalırken, dostça Isparta’ya gelen Gelendost’lu kardeşlerimiz, maç bitimi soyunma  odasına dönerken de,  Gidendost olduklarını, Emresporlulara sarılarak gösterdiler. Muhteşem görüntüler izledik. Elbette arzulanan da buydu. 
         Emrespor, 2-0’lık skorla (aldığı 3 puanla)  en yakın takipçisinin namağlup ünvanına son verirken, 9 maçta 43  gol atarak ligde en fazla gol atan takım, yediği 4 golle de en az gol yiyen takım ünvanına da sahip oldu. Başka bir ayrıntı daha var. Emre-Gelendostspor maçında  oynayan  tüm futbolcular görevlerini eksiksiz yaparken kötü oynayanı  yoktu sahada. Bravo gençler size. İşte ilk 11’ler.
         Emrespor:Volkan-Emre-Şevki-Çetin-Serdar-Özkan-Mustafa-Süleyman-Erdem-Ömer-B.Kaan.
         Gelendostspor: Mustafa-Ali-Ramazan-Alihan-Yücel-Furkan-Furkan Koç-Arif-Yılmaz-Mustan-Özgür. 
          Bakalım, Isparta 1. Amatör kümede sezon sonu şampiyonluk ipini kim göğüsleyecek.
Saygılarımla….

Anahtar Kelimeler: ediyor devam yoluna emrespornamağlup
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °