Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Emekliye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Yatacak; Tarih Belli Oldu!

Emekliye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Yatacak; Tarih Belli Oldu!

EKONOMİ 8.10.2023 23:55:00 0
Emekliye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Ne Zaman Yatacak;  Tarih Belli Oldu!

Milyonlarca emeklinin beklemiş olduğu emeklilere Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi için beklenen tarih duyuruldu.

Emekliye 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi ne zaman yatacak tarih belli oldu! Temmuz ayında almış oldukları düşük zam nedeni ile mağdur olan emekliler gözlerini verilecek olan ara zam müjdesine çevirirken sürpriz bir şekilde yeni ikramiye müjdesi duyurulmuştu.

İlk olarak iktidara yakınlığı ile bilinen gazeteci Cem Küçük tarafından açıklanan Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi ardından farklı çok sayıda isim tarafından da teyit edilmişti. Yapılan açıklamalarda farklı rakamlar gelse de tarih hemen hemen belli oldu. Emeklilere Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi için Ankara kulislerine düşen son bilgiler...

EMEKLİYE CUMHURİYET

İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Temmuz ayında emekli aylığı, asgari ürcret ve memur maaşı için zamlar peş peşe açıklanırken en düşük zammı emekliler almıştı. Yüzde 25 oranında zam alan emekliler büyük hayal kırıklığı yaşarken ek zam talebi gündeme gelmiş, MHP Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yapılan çağrıya Cumhurbaşkanı Erdoğan'da olumlu cevap vermişti. Gözler meclisin açılacağı Ekim ayına çevrilirken maaş zammı müjdesi beklenirken Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi sevinç yaratmıştı.

EMEKLİLERE CUMHURİYET

BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Konu hakkında rakamlar ve tarihler henüz resmi olarak açılmasa da hükümetin ikramiye rakamı olarak 5 bin TL yatırması ve ikramiyeyi Cumhuriyet Bayramı öncesi yatırması bekleniyor. Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi tarihi bu sene 29 Ekim'in Pazar gününe denk gelmesi nedeni ile 23 Ekim 2023 Pazartesi günü ile 27 Ekim 2023 Cuma günleri arasında emekli numarası tahsis numarası son hanesine göre kademeli olarak yapılabilir. 

 

 

 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °