Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

Emekliye promosyon verilecek

Emekliye promosyon verilecek

ISPARTA 30.09.2016 06:08:00 0
Emekliye promosyon verilecek
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ‘hükümet olarak promosyon taahhüdümüz yok’ açıklaması emekli de bir soru işareti oluşturmuştu. Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emekliye promosyon ödemesinin yapılacağını vurgulayarak, “Hükümetimiz daha önce verdiği her sözleri yerine getirdi, bu sözün de yerine getirileceğini biliyoruz” dedi.
 
Emeklinin yıllardır beklediği banka promosyonu hakkında henüz net bir gelişme yaşanmadı. Ancak geçtiğimiz hafta içerisinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘hükümet olarak promosyon taahhüdümüz yok’ şeklinde bir açıklama yapmış, arkasından da çalışmaların Ocak ayına kadar tamamlanacağını anlatmıştı. Bu açıklama emeklinin kafasında soru işareti oluşturdu. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emekliye promosyon verileceğini vurgulayarak, hükümete bu konuda güvenlerinin tam olduğunu dile getirdi.
BİZ 900 LİRA İSTEDİK ANCAK BANKALAR 450 TL DÜŞÜNÜYOR
Abdülkadir Ersal, şunları söyledi: “Gündemde promosyon olayımız var. Emeklilerimiz devamlı olarak bize soruyor, ayrıca gündeme de geliyor. Promosyonu devlet vermiyor, bankalar verecek. Daha önce özel bankalarla konuşulmuş, özel bankalar promosyon vermek istiyor. ancak ilçelerde özel bankalar yok. Özel banka olmadığı için emekli sıkıntıya düşer diye bakanlık büyük bir ihtimalle devlet bankalarıyla anlaşma yoluna gidecek. Ancak devlet bankaları bu konuda biraz diretiyor. Gerek maaşlardaki eşitsizlik yönünden gerekse SGK’nın bankalara maaşları 1 gün öncesi yatırması sorun oluşturuyor. Bankalar 5-10 gün önce yatırın biz parayı kullanalım diyorlar. Ayrıca 500 lira maaş alan varken, 2 bin lira alan da var. bankalar promosyonu  maaşa göre kademeli ödeyelim diyor. Bakanlık da bu promosyonun herkese eşit verilmesini istiyor. Bu 3 yılda verilecek bir para olacak. Bizim istediğimiz 900 liraydı ancak bankalar 450 TL vermeyi düşünüyorlar. Büyük ihtimalle 600 liraya bu iş sonuçlandırılacak diye bekliyoruz.
HÜKÜMETİMİZ DAHA ÖNCE VERDİĞİ HER SÖZLERİ YERİNE GETİRDİ,
BU SÖZÜN DE YERİNE GETİRİLECEĞİNİ BİLİYORUZ
Daha önce Çalışma Bakanı Süleyman Soylu iken bize verdiği söz; bankalarla anlaşmanın sağlandığını, son aşamaya geldiğini, bitmek üzere olduğunu söylemişti. Kurban Bayramı öncesi belki alacaktık ama o sıra bakan değişti. Maalesef bu da kaldı. yeni bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu, yılbaşına kadar bu işin çözüleceğini, başbakana imzaya sunacaklarını söyledi. Memleketin içinde bulunduğu şartları da değerlendiriyoruz. Ülkemizin refah ve huzura kavuşmasını bekliyoruz. Bu iş olacak. gerek TOKİ gerekse promosyon olacak. Hükümetimiz daha önce verdiği her sözleri yerine getirdi, bu sözün de yerine getirileceğini biliyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °