Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Emeklilerin Yükünü Hafifleten Uygulama! Emeklilere Ücretsiz Oldu

Emeklilerin Yükünü Hafifleten Uygulama! Emeklilere Ücretsiz Oldu

GENEL 17.10.2023 21:46:00 0
Emeklilerin Yükünü Hafifleten Uygulama!  Emeklilere Ücretsiz Oldu

Emeklilerin geçim sıkıntısı alıp başını giderken yeni destekler sunuldu. Devlet tarafından yapılan açıklama üzerine SGK, bundan sonra emeklilerin bir sağlık hizmeti daha ücretsiz olarak karşılanacak. İşte emeklilerin ücretsiz yararlanabileceği destek…

SGK, geçtiğimiz haftalarda yüz binlerce SSK, Bağkur, Emekli sandığı emeklilerini yakından ilgilendiren haber geldi. Kaplıca tedavileri artık SGK tarafından GSS üzerinden yararlanacağı belirtildi.

Gündelik ücret olarak bu yıl için il sahilindeki durumlarda 23 TL, şehirlerarası sevklerde ise 46 TL ödeme yapılırken kaplıcaya giderek yol parası desteği sunuldu. Bununla beraber biletlerin SGK'ya ibraz edilesi gerekiyor. Bu durum üzerine vatandaşların kaplıca tedavisinden ücretsiz yararlanmaları için sağlık kurumlarında en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon ya da tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekim tarafından sağlık kurulu raporu alınıyor.

GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

Sağlık kurulu raporu olması şartına bakılırken 5 iş günü içerisinde kaplıca tesisine başvuru yapılır. Bu süre geçildiğinde ise 6 ay içerisinde sevk belgesi verilmesi gerekiyor. Yol giderlerinin ödenmesi, tedavinin sağlanması en yakın kaplıca tesisi bilgileri yer alıyor.

SGK tarafından her hasta için en fazla 21 günlük ödeme yapılmaktadır. Kaplıca tedavilerinde gerekli olduğu durumlarda Sağlık Bakanlığı'ndan işletme izni verilen kaplıca tesislerine başvuru yapılmaktadır.

TEDAVİ YAPILACAK HASTALIKLAR

Nörolojik ve travmatik hastalıklar.

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları.

Solunum sistemi hastalıkları.

Mide ve bağırsak hastalıkları.

Spor sakatlıkları.

Cilt hastalıkları.

Romatizmal hastalıklar.

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °