Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Emeklilerin Gözü – Kulağı O Rakamın Açıklanmasında!

Emeklilerin Gözü – Kulağı O Rakamın Açıklanmasında!

GENEL 3.01.2024 00:17:00 0
Emeklilerin Gözü – Kulağı  O Rakamın Açıklanmasında!

Ak Parti kulislerinde, en düşük emekli aylığının 10 bin liranın altına düşmeyeceği, hatta 11-12 bin lirayı da bulabileceği iddia ediliyor. 

Emekliler, 2024 yılında yapılacak olan zamları merakla bekliyor. Asgari ücret artışının ardından, en düşük emekli aylığının da yükseltilmesi bekleniyor. AK Parti kulislerinde, en düşük emekli aylığının 10 bin liranın altına düşmeyeceği, hatta 11-12 bin lirayı da bulabileceği iddia ediliyor.

Ancak emekliler, bu rakamların enflasyon karşısında yeterli olmadığını söylüyor. Emekli Dernekleri Federasyonu Başkanı Osman Coşkun, “Enflasyon bizi ezdi. Alım gücümüz her geçen gün düşüyor. Zamların enflasyonun üzerinde olması gerekiyor. Aksi halde, emekliler açlık sınırının altında yaşamaya devam edecek” dedi.

Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödenmesi de emeklileri sevindirdi. Yaklaşık 1,5 milyon emekli, bu düzenlemeden yararlanacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de enflasyona göre artış yapılacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu grubun aylıklarının yılın ikinci yarısında görece daha yüksek artacaklarını ifade etti.


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °