Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Emeklilerin Gözü Kulağı; Kabine’de

Emeklilerin Gözü Kulağı; Kabine’de

GENEL 7.01.2024 01:12:00 0
Emeklilerin Gözü Kulağı;  Kabine’de

Emeklilerin gözü kulağı 8 Ocak Pazartesi günü yani yarın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak kabine toplantısından çıkacak kararlarda olacak.

Emeklilerin gözü kulağı bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanması beklenen kabineden çıkacak kararlarda olacak. Normalde kabinenin bugün toplanması beklense de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi programında yer almadı.

EMEKLİ MAAŞLARI

Memur maaşları gibi aylıkları otomatik olarak belirlenen memur emeklilerine refah payıyla birlikte yüzde 49.45 oranında artış yapılacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise yüzde 37.76’lık artış öngörülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunu yüzde 40’a tamamlayabileceği ifade ediliyor. Bu durumda memur emeklileri yüzde 50, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 40 oranında artış alacak. Ocak ayı maaşlarına yansıyacak bu artışta en çok merak edilen taban aylık alan 6 milyon emeklinin durumu… 7 bin 500 lira aylık alan emeklilerin önemli bir bölümünün kök ücretleri bu miktarın altında kalıyor. Yüzde 40’lık zamla birlikte taban aylığının 10-11 bin TL bandına çıkarılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda da yetkisini kullanacak. Önümüzdeki yıldan itibaren geçerli olacak vergi matrahlarında henüz bir değişikliğe gidilmedi. Çalışanlardan alınan gelir vergisini etkileyen matrahların da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından artırılması bekleniyor.


Anahtar Kelimeler: Emeklilerin Kulağı; Kabine’
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °