Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Emeklilere Mayıs Ayı Sürprizi; Maaşlar Değişti!

Emeklilere Mayıs Ayı Sürprizi; Maaşlar Değişti!

EKONOMİ 3.05.2023 23:21:00 0
Emeklilere Mayıs Ayı Sürprizi;  Maaşlar Değişti!

15 milyon emekliye büyük sürpriz Mayıs ayında geldi. Bu ay hesaplara yatan maaşı gören bayram edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

Emeklilere Mayıs ayı sürprizi; maaşlar değişti! Emeklilerin gündemi bu haber ile çalkalanıyor! Son dakika golü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Zamlar Temmuz’da demişti, Mayıs ayı maaşlarını büyük zam bekliyor! Erdoğan seçim gündemindeki yoğunluğu azatlınca maaşlara zam yağarak vatandaşın dikkatini çekmeyi başardı.

Dünyada ekonomik krizler yaşanmaya devam ediyor. Bu sorundan etkilenen ülkeler arsında Türkiye liste başlarında yer alıyor. Türk Lirası döviz ve altın karşısında kan kaybetmeye ve değer kaybetmeye devam ediyor. Tüm bu sorunlar beraberinde enflasyon oranlarında büyük artışlara sebep oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati her ne kadar enflasyon rakamları giderek düşüyor dese de vatandaşlar bugüne dek düşen oranların hiçbir faydasını göremedi! Aksine yaşadığı geçim sıkıntıları nedeniyle büyük zorluklar yaşıyor.

REFAH PAYI VE 

İNTİBAK ZAMMI

Geçtiğimiz günlerce Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşlarına refah payının getirilmesi ile ilgili bir düzenleme üzerinde çalışıldığını vurguladı. Yüzde 25 refah payının emekli maaşlarına eklenmesi dahilinde 7.500 TL maaş alan bir kişi 9.000 TL almaya hak kazanacak. Bir diğer ödeme ile ilgili iddialar ise intibak zammı ile ilgili. En düşük emekli maaşı olan 7.500 TL’yi alan vatandaşlar için iddiaya göre; 1.300 TL de intibak zammı eklenecek. Bu sayede en düşük aylık alan bir vatandaş 10.000 TL’nin üzerinde maaş almaya hak kazanacak.

MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN?

İddialar gündemde yer etmeye devam ederken; emekliler için uygulanacak zamların ne zaman yapılacağı da araştırılıyor. Komisyon, 3 Temmuz’da 2023’ün yarıyıllık enflasyon oranlarını değerlendirmeye alarak zam oranını açıklayacak. Yılın ilk çeyreği için açıklanan enflasyon verilerine göre emekli ve memur maaşlarına uygulanacak yüzde 12.53 oranlık bir zam garantilenmiş oldu.

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °