Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Emekli seyyanen zam istiyor!

Resmi Gazete’nin önceki gün yayımlanan mükerrer sayısına göre 2017 yılında işçi ve bağkur emeklilerine Ocak’ta yüzde 3,73, Temmuz’da ise yüzde 3,59 oranında zam öngörülüyor.

ISPARTA 1.11.2016 06:33:00 0
Emekli seyyanen zam istiyor!
Hükümetin, Resmi Gazete’de yayımlanan 2017 yılı programına göre işçi emeklileri ocakta yüzde 3.73, memur ve emeklileri ise yüzde 3 zam alacak. Temmuzda işçi emeklisine yüzde 3.59, memura yüzde 4 zam daha yapılacak. Ancak TÜFE’nin farklı çıkması durumunda oranlar zamlara yansıtılacak. Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, emeklilerini yeni yıl zamlarını değerlendirdi. Zam oranlarının yetersiz olduğuna işaret eden Ersal, yüzdelik zamlara ilaven seyyanen zam istediklerini vurguladı.
ŞUANDA EMEKLİLER ÇOK MAĞDUR DURUMDA
Abdülkadir Ersal konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “2017 yılının Ocak ve Temmuz zamları bütçe hazırlandığı için bütçeye konulacak. İşçi ve Bağkur emeklilerine Ocak ayında yüzde 3,73, Temmuz’da da yüzde 3,59 şeklinde öngörülerek Resmi Gazete’de yayımlandı. Memur emeklileri için ise Ocak’ta yüzde 3, yüzde 4 Temmuz’da verilecek. Ama bu yeterli değildir. Bu sadece öngörü olarak bütçeye konulacak. Hayat şartları çok ağır. Şuanda emekliler çok mağdur durumda. Bugün açlık sınırı bin 400 lira, yoksulluk sınırı 4 bin 500 liraya ulaşmış bir yerde verilecek yüzde 3,73’lük zam emekliye 35-40 lira olarak yansıyacak. Bu para ne elektriği, ne suyu, ne gıda ihtiyaçlarını karşılamaz. Biz geçen yılki gibi normal zamma ilaven seyyanen zam verilmesini istiyoruz. İnşallah hükümetimiz bu konuda duyarlılık gösterir ve seyyanen zam verir. Bu şekilde emeklilerimiz biraz rahatlamış olur.
ÜMİDİMİ KESMİYORUM
Bize zamlar TÜFE’yle veriliyor. Yıllardır söylüyoruz TÜFE bizim sırtımızda bir küfe. Bunun bir an önce kaldırılmasını beklemekteyiz. Bu TÜFE’nin içinde bizim hiç kullanmadığımız malzemeler var. kullandığımız malzemeler kaldırılıyor. TÜFE’nin içinde at nalı, misine, pinpon topu gibi kullanılmayan malzemeler olduğundan düşük çıkıyor. Eğer mutfağa giren domates, patlıcan, soğanı, kömürü, odunu, akaryakıtı değerlendirirlerse TÜFE bu kadar düşük çıkmaz ve emeklimizin alacağı zam daha fazla olur. Ama yine ümidimi kesmiyorum. Bu zam kesin değildir. Her ne kadar bu zam verilse de hükümetimizin seyyanen zam vereceğini tahmin ediyorum.
100 TL SEYYANEN ZAM VERİLİRSE MUTLU OLURUZ
Ülkemizin içinde bulunduğu şartları değerlendirirsek emeklimizin çok büyük beklentisi yok. Emekliye sadece insanca yaşayabileceği, hayatını devam ettirebileceği bir zam verilirse mutlu olur. hiç olmazsa yüzdelik zammın yanında bize 100 lira seyyanen zam verilirse mutlu oluruz.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °