Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Elma OSB ve birliği kuracağız

Elma OSB ve birliği kuracağız

SİYASET 1.06.2018 07:20:00 0
Elma OSB ve birliği kuracağız
CHP Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, iktidar olmaları durumunda Gelendost’ta Elma Organize Sanayi Bölgesi kuracaklarını belirterek, “Ayrıca Gelendost bölgesine elma birliği kuracağız. Elmanın yurtdışı ihracatını artırmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Elma Organize Sanayi Bölgesi ile de elma birliği tarafından da bunu bilimsel hale getireceğiz” dedi.
  
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan, K32’de katıldığı Ne Var Ne Yok Programında açıklamalarda bulundu. İlçelerle ilgili projeleri olduğunu ifade eden Ceyhan, 2 üniversitenin yanı sıra Elma Organize Sanayi Bölgesi ve Elma Birliği kuracaklarını da açıkladı.
Eğirdir’i turizm merkezi yapacaklarını ifade eden Ceyhan, “Eğirdir’in tepesinde Akpınar köyü vardır. Orada müthiş bir manzara var. O köy 1600 metre yukarıda. Yolu çok kötü. Turist oraya gelsin, o köye çıksın, Eğirdir’in turizminden istifade etsin” dedi.
KEÇİBORLU’DA TURİZMİ CANLANDIRALIM
Keçiborlu’da kükürdün yok edildiğini kaydeden Ceyhan, o bölgede turizmin geliştirilmesi gerektiğine işaret etti. Ceyhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Lavanta, gül bahçeleri turizmini canlandıralım. Buralara tesisler kuralım.
ELMA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURACAĞIZ
Giresun, Ordu’da fiskobirlik vardır, fındıkla ilgili her şeyi o tayin eder. Isparta’da yıllar önce o zaman ki idareciler Gülbirlik’i kurmuştu. İktidar olduğumuz gün ilk yapacağım işlerden birisi elma birliğinin kuruluşu için kanun teklifi vermek olacak. Gelendost bölgesine elma birliği kuracağız. Elmanın yurtdışı ihracatını artırmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Elma organize sanayi bölgesi kuracağız, elma birliği tarafından da bunu bilimsel hale getireceğiz. Polonya’da neredeyse kafam kadar elmalar var. Polonya’nın elması böyle iken Rusya bizden elma almıyor. Biz de kendi elmamızı geliştireceğiz.
EN ÇALIŞKAN BELEDİYE BAŞKANLARI YENİŞARBADEMLİ VE AKSU BELEDİYE BAŞKANLARI
Isparta’nın en çalışkan belediye başkanları Yenişarbademli ve Aksu belediye başkanlarıdır. Yenişarbademli’de turizm ve gençlikle ilgili projelerimiz var. Aksu’nun gelişimi ve nüfusunun artması için projelerimiz var. Bunları anlatacağız.
MİLLETİMİZE SESLENİYORUZ, YETTİ GARİ DEYİN, ÇEKİLSİNLER ARTIK
Yalvaç’ta Dereboğazı’na yoluna benzer problemleri var. Yalvaç Çay Yolu diye bir proje var. Yıllardır bu yol bitmedi. Beceriksiz milletvekilleri Isparta’nın yollarını beceremiyorlar. Bunlarla ilgili çözüm önerilerimizi ilçelerimizde anlatacağız. Biz projelerle geliyoruz. Dünü tamamen kötülemiyoruz, yapılan her iş için Allah razı olsun. Ama yoruldunuz, çekilin artık. Milletimize sesleniyoruz, yetti gari deyin, çekilsinler artık.”
 

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °