Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

El Bilek Zedelenmesi Nasıl Geçer?

El Bilek Zedelenmesi Nasıl Geçer?

GENEL 14.09.2023 21:48:00 0
El Bilek Zedelenmesi Nasıl Geçer?

El Bilek Zedelenmesi Nasıl Geçer? 

El bilek zedelenmesi; genellikle bilek ağrısı şikâyeti ile ortaya çıkan bir yaralanma şeklidir. El bileği zedelenmesi olarak bilinen ve genelde sporcu yaralanmalarından birisi olarak gösterilen bu bilek yaralanma şekli; son zamanlarda bilgisayar başında uzun zaman geçiren ve masa başında uzun saatler çalışan kişilerde de sıklıkla görülmektedir.

Peki, el bilek zedelenmesi nedir? El bileği zedelenmesi nasıl olur? El bileği zedelenmesi yaralanması nasıl geçer? El bilek zedelenmesi nasıl tedavi edilir? İşte el bilek zedelenmesi hakkında merak edilen her şey…

El Bilek Zedelenmesi Nedir?

El bilek zedelenmesi genellikle spor yaparken ani bir hareket ile ya da denge kaybı yaşandığı esnada dengeyi kurmak ya da düşmeyi engellemek adına vücudun yükünü el ve bileğe vermesi ile bilek ağrısı şeklinde ortaya çıkan bir tür el bilek yaralanması şeklidir. El bilek zedelenmesi yırtık ya da burkulma gibi yaralanmalar olmadığı sürece doğru bir tedavi yöntemi uygulandığı takdirde kısa süre içerisinde iyileşebilmektedir.

El Bilek Zedelenmesi Nasıl Geçer?

Bandaj Uygulaması

El bilek zedelenmesi yaralanmasında uygulanabilecek en pratik yöntemlerden birisi bandaj uygulamasıdır. Bilek ağrısı ve bilekte şişlik problemlerini azaltmaya yardımcı olan ve ağrıyı azaltan bandaj uygulaması yapılırken dikkatli olmakta fayda vardır. El bilek zedelenmesi esnasında bandaj uygulaması yapılacak ise bandajın kan dolaşımını engellemeden sarılmasına dikkat edilmelidir.

Buz Uygulaması Yapmak

El bilek zedelenmesi esnasında en hızlı tedavi yöntemlerinden birisi bilek bölgesine buz uygulaması yapmaktır. Bilek ağrısı ile birlikte ortaya çıkan el bilek zedelenmesi yaralanmasında özellikle bilekte şişlik oluşan kısma uygulanacak buz uygulaması sayesinde hem bilek ağrısı hafiflerken hem de şişlik azalmaktadır. Buz uygulaması günde iki ya da üç defa 15 dakika şeklinde uygulanabilir.

Ağrı Kesici Krem Sürmek

El bilek zedelenmesi esnasında ortaya çıkan bilek ağrısını azaltmak amacıyla yapılabilecek en hızlı ve herkesin aklına ilk gelen tedavi yöntemlerinden birisi hiç şüphesiz ağrı kesici krem uygulamaktır. Eczaneden hızlı bir şekilde temin edilebilecek olan ağrı kesici kremleri bilek ağrısı yaşanan bölgeye sürmek; el bilek ağrısının azalmasında yardımcı olacaktır. Ağrı kesici krem uygulaması günde iki ya da üç kez yapılabilir.

El ve Bilek Egzersizleri

El bilek zedelenmesi yaralanmasında hızlı bir iyileşme süreci için en önemli tedavi yöntemlerinden birisi de el ve bilek egzersizleri yapmaktır. Özellikle doktor kontrolü

sonrasında doktorun da önerdiği şekilde ve tempoda ilk günler daha az ve yavaş olmak şartı ile yapılacak el egzersizleri sayesinde bilek ağrısı ve bilekte şişlik şikâyetleri gün geçtikçe azalacaktır. 

 

 


Anahtar Kelimeler: Bilek Zedelenmesi Nasıl Geçer?
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °