Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Ekinezya bitkisi için deneme bahçesi oluşturdu

Ekinezya bitkisi için deneme bahçesi oluşturdu

GÜNDEM 28.06.2018 08:35:00 0
Ekinezya bitkisi için deneme bahçesi oluşturdu
Güneykent'da bulunan Gülderen Kadınlar Kooperatifi Üyesi Gülsüm Karakulak, günümüzde çok talep gören ekinezya bitkisi için bir deneme bahçesi oluşturdu. Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ekinezya çayı günümüzde çok rağbet gören içecektir. Konuyla ilgili Tarım ve Gıda İl Müdürlüğümüz destekleri ile kadın girişimcimiz Gülderen Kadın Kooperatifi üyemiz Gülsüm KARAKULAK ın ben varım demesi ile kendi bahçesinde ilk uygulama yapıldı. Tıbbi aromatik bitki Merkezi olmasını istediğim kasabamda inşallah bu bahçede hayırlı olur başlangıç olur ve devamı gelir.
Gülsüm kardeşimizi bu girişimciliği ve yenilikçiliği sebebiyle kutluyor bahçesinin hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum.
Bu noktada bizlere desteklerini hiç esirgemeyen Tarım ve Gıda İl Müdürlüğü teşkilatımıza kalbi teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Ekinezya nedir?

Ekinezya (Echinacea purpurea), Papatyagiller (Asteraceae) familyasına ait bir bitki türüdür. Özellikle bağışıklık sistemi üzerindeki güçlü etkileri nedeniyle başta Kızılderililer olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde insanlar tarafından kullanılmıştır. Kuzey Amerika’nın endemik bitkilerinden olan ekinezya, ülkemizde de bolca bulunan şifalı bitkiler arasında.
 
Ekinezya bitkisinin hem çiçekleri, hem gövdesi ve yaprakları hem de kökleri kullanılmaktadır. Yılda iki kez hasat edilebilen ekinezya, yetiştirilmesi ve işlenmesi açısından da oldukça pratik ve ekonomik değere sahip bir bitki. İçeriğindeki A, B2, C ve E vitaminlerinin yanı sıra çeşitli mineraller bakımından da zengin olan ekinezya, özellikle içerdiği polisakkaritler nedeniyle bağışıklık sistemi üzerinde çok güçlü etkilere sahip.
 

Ekinezya nasıl kullanılır?

Ekinezya, bitki çayı olarak kullanılabildiği gibi tentür, kapsül veya tablet olarak da kullanılabiliyor:

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °