Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Eğitime Destek Platformu’nun ‘Haydi Çocuklar Camiye’ Projesine Görkemli Kapanış; Ödüllerini Aldılar

Eğitime Destek Platformu’nun ‘Haydi Çocuklar Camiye’ Projesine Görkemli Kapanış; Ödüllerini Aldılar

ISPARTA 27.08.2022 06:49:00 0
Eğitime Destek Platformu’nun ‘Haydi Çocuklar Camiye’ Projesine Görkemli Kapanış; 
Ödüllerini Aldılar
Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilciliği tarafından geçtiğimiz Haziran ayında başlatılan ‘Haydi Çocuklar Camiye’ Projesi dün akşam yapılan görkemli bir törenle sona erdi. Törende; Başarılı olan öğrencilere Bisikletleri, Labtopları ve Akıllı Saatleri takdim edildi.
 
Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilciliği’nin ‘Haydi Çocuklar Camiye’ Projesinin kapanış ve ödül töreni dün Isparta Meydan AVM’de gerçekleştirildi. Saat 20.00’de başlayan törene; Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AKÇİL; “ÇOCUKLARIMIZ
BİZİM GELECEĞİMİZDİR”
İmam – Hatip Muhammed Akçil’in Kur’anı Kerim Tilavetiyle başlayan Törenin açılış konuşmasını Eğitime Destek Platformu Isparta İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil yaptı. Akçil konuşmasında; “Eğitime Destek Platformu olarak düzenlediğimiz Haydi Çocuklar Camiye Projemizin Ödül törenine hoşgeldiniz. Bilindiği gibi; Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Yaz Tatilinde çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamak, Yüce Kitabımız Kur’anı Kerim’le tanışmalarını ve Kur’anı Kerim öğrenmelerini sağlamak amacıyla ‘Yaz Kur’an Kursları’ düzenlemektedir. Bu kurslar Okulların kapanmasıyla birlikte başlayıp yaklaşık 10 hafta sürdürten sonra okulların açılması öncesinde yani Ağustos ayının son haftasında sona ermektedir. Bu doğrultuda, 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları da 27 Haziran 2022 tarihinde başlamış olup 26 Ağustos 2022 tarihinde yani bugün itibariyle sona ermiş bulunmaktadır.
“ÇOCUKLARIMIZIN KUR’AN
ÖĞRENMESİNE KATKI
SUNMAYI AMAÇLADIK”
Biz de, Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilciliği olarak Kur’an Kursuna ilgiyi artırmak ve Kur’an Kurslarına giden çocuklarımızın öğrenme becerilerine katkı sunmak, onların daha istekli bir şekilde Kur’an öğrenmelerini sağlamak amacıyla Yaz Kur’an Kurslarının açılması ile birlikte geçtiğimiz Haziran ayında ‘Haydi ‘Çocuklar Camiye’ Projesi başlatmıştık.
“SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZİ
CANI GÖNÜLDEN KUTLUYORUM”
‘Haydi Çocuklar Camiye’ Projesi; Çocuklarımızın vakit namazları camide kılmalarını teşvik eden, yarışma formatında gerçekleştirdiğimiz, İlk ve Ortaokul öğrenci grubuna hitap eden bir projedir. Projemize iştirak eden tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bugün ise bu projenin ödül töreninde bir araya geldik. Projemiz süresince öğrencilerimizi ödüllendirmek için; Sabah Namazına giden öğrenciye 50 puan, Öğle namazına giden öğrenciye 30 puan, İkinci namazına giden öğrenciye 30, Akşam namazına giden öğrenciye 30 ve Yatkı namazına giden öğrenciye 40 puan şeklinde bir takım kriterler koyduk. ‘Namazını camide kıl, puanları topla, ödülleri kazan’ sloganıyla yürüttüğümüz bu proje sonunda bu kriterleri başarıyla yerine getiren öğrencilerimiz bugün burada Bisiklet, Labtop, Akıllı Saat gibi onlarca hediyeyi almaya hak kazanmışlardır. Sevgili öğrencilerimizi can – ı gönülden kutluyorum.
Projemizin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını sağlayan ve bize bu projede katkıda bulunan Isparta Belediyesi’ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve İl Müftülüğümüze Teşekkürlerimi bir borç bilirim” dedi.
BAŞDEĞİRMEN; “ÇOCUKLARIMIZI
YETİŞTİREN AİLELERİMİZİ KUTLUYORUM”
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise konuşmasında; “Haydi Çocuklar Camiye adlı yarışmada ödül kazanan çocuklarımıza tabletlerini, akıllı saatlerini ve bisikletlerini bu törenle teslim ediyoruz. Bu kapsamda yarışmayı düzenleyen Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilciliğimize ve bisikletleri hediye eden, ev sahipliği yapan Meydan AVM yönetimine ve geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren ailelerine, hocalarına teşekkür eder, çocuklarımızı tebrik ederim” dedi.
Törende daha sonra, Konuşmacı Bekir Sağlam tarafından Kur’an’ın önemi ve öğrenmenin mahiyeti konusunda konferans verildi ve İmam – Hatip Muhammed Akçil tarafından İlahi Ezgileri sunuldu.
ÖDÜLLERİNİ ALDILAR
Törende son olarak; Haydi Çocuklar Camiye’ Projesinde ödül kazanan çocuklara bisikletleri, tabletleri ve akıllı saatleri takdim edildi.
TÖRENDEN GÖRÜNTÜLER: 







 

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °