Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Salih Arslan; 86 yıllık Hasret Sona Erdi

Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Salih Arslan; 86 yıllık Hasret Sona Erdi

ISPARTA 11.07.2020 13:44:00 0
Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Salih Arslan; 
86 yıllık
Hasret 
Sona Erdi
Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Salih Arslan, Ayasofya'nın ibadete açılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek; “86 yıllık hasretimiz sona erdi” dedi.
 
Ayasofya’nın ibadete açılmasında yıllardır büyük gayret ve çalışma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiklerini ifade eden Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Salih Arslan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Ayasofya hakkında alınan karar, yıllarca bunun mücadelesini veren bizler ve milletimiz için sevindirici bir adımdır.
ARSLAN; “BU BÜYÜK ADIM TÜM
MÜSLAMANLARI SEVİNDİRMİŞTİR”
Bu konuda başta batı ülkeleri olmak üzere bu kararı eleştiren dünyanın diğer ülkelerinden gelecek olan tepkilerin dikkate alınmaması gerekir. Böylesine önemli bir mâbet nasıl bizleri çok mutlu etmişse, buranın müze olarak kalmasını isteyenleri de bir o kadar üzmüştür.
“AYASOFYA FATİH SULTAN
MEHMET’İN BİZA MİRASIDIR”
Ayasofya, İstanbul’u fethederek bizlere armağan eden Fatih Sultan Mehmet Han'ın mirasıdır. Bu karar, Feth'in ruhuna yakışır bir davranış olarak son derece yerinde bir karardır. İnşaallah Ayasofya açılma kararının ardından ilk namaz da 25 Temmuz’da edâ edeceğiz.
“EMEĞİ GEÇEN
HERKESE TEŞEKKÜR”
Eğitime Destek Platformu olarak, Ayasofya’nın açılmasında emeği geçen başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.  
 
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °