Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilciliğinin Bu Ayki Konuğu; TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu Oldu

Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilciliğinin Bu Ayki Konuğu; TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu Oldu

ISPARTA 21.01.2022 07:44:00 0
Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilciliğinin Bu Ayki Konuğu; 
TÜGVA Genel 
Başkanı Enes 
Eminoğlu Oldu
HABER: Yunus ÖZLER
Eğitime Destek Platformunun 2022 yılı ilk İl Koordinasyon toplantısı İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil’in başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı Enes Eminoğlu da katıldı.  
 
Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilciliğinin Ocak ayı diğer bir deyişle 2022 yılının ilk toplantısı dün Öğretmenevi VİP Salonunda gerçekleştirildi.
Saat 17.00’de başlayan toplantıya; Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı Enes Eminoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Fahrettin Gözgün ve Uğur Büyükçulcu, Milli Eğitim İl Müdürü Erhan Baydur ve Şube Müdürleri, İl Müftüsü Bayram Şahin ve Şube Müdürleri ile Platformu oluşturan Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri katıldı.
AKÇİL; “PLATFORM OLARAK AMACIMIZ KURUM VE KURULUŞLAR ARASINDA ORTAK KOORDİNASYON SAĞLAMAKTIR”
Kur’anı Kerim Tilaveti ile başlayan toplantıda ilk olarak İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürü tarafından din eğitimi ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında sunum yapıldı. Daha sonra kürsüye gelen Eğitime Destek Platformu Isparta İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil şunları söyledi; “Eğitime Destek Platformumuzun temel amacı Milli ve Manevi değerlerimize bağlı bir gençlik yetiştirme gayesinde olan Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek ve Vakıflar ile ortak koordinasyon sağlamaktır.
Her ay Yönetim Kurulu Toplantısı düzenlenmekte ve ardından yine her ay düzenli olarak İl koordinasyon toplantısı yapılmaktadır.
“ÖĞRENCİLERİMİZDEN
HİÇBİR ZAMAN AYRI KALMADIK”
Kurulduğu günden bu zamana Isparta’mızın tüm ilçelerinde koordinasyonu oluşturulmuş ve halen çalışmalarına devam etmektedir. Platform olarak yaşadığımız Dünya’yı etkileyen Korona virüs salgını sebebiyle öğrencilerimizden fiziki olarak ayrı kalmış olsak ta bizler online olarak öğrencilerimize hiçbir zaman uzak kalmadık bu zorlu süreçte yaptığımız milli ve manevi değerler konulu çalışmalarımızla online olarak faaliyetlerimize devam ettik. Şuan için il merkezimizdeki tüm okullarda yapmış olduğumuz ziyaretler neticesinde Platform okul temsilcisi öğrencilerimizi belirleme çalışmalarımız devam ediyor.
Hedefimiz ilk planda tüm okullarda Platform okul temsilcisi öğrencilerimizi belirlemek ardından yine tüm okullarda okul temsilcilerimiz tarafından tüm sınıfların sınıf platform temsilcisini belirleme çalışmasını planlamaktayız.
Bu çalışmaların tamamlanması sonrasında tüm öğrencilerimize daha çabuk ulaşabilmeyi ve daha etkin faaliyet yapılabilmeyi umuyoruz. Bu doğrultuda plan ve programlarımızı hazırlıyoruz. Yine aynı şekilde seçmeli din derslerinin seçimi konusunda da İl Milli Eğitim Müdürümüz ve İl Müftümüz ile koordineli bir çalışma yürüterek bu süreci en iyi şekilde değerlendiriyoruz.
“MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI İNANÇLI
BİR NESİL YETİŞMESİ İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ”
Bizlerin en büyük amacı Milli ve Manevi değerlere bağlı inançlı bir nesil yetişmesi için gayret göstermek ve yarın Yüce Rabbimizin huzuruna çıktığımızda size bu makam ve mevkileri verdik bize bu neslin şuurlu bir şekilde yetişmesi için ne yaptınız diye sorulduğunda bu sınavdan alnımızın akıyla çıkmak için elimizden gelen tüm gayreti karınca misali göstermek olacaktır.
Bu temennilerle sözlerime son verirken toplantımıza İstanbul’dan teşrif eden değerli TÜGVA Genel Başkanımız Sayın Enes EMİNOĞLU’na çok teşekkür ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Yine aynı şekilde yeni atanan TÜGVA İl Temsilcimiz Ramazan Mücahid BAYGÜN kardeşimize de başarılar diliyorum. Toplantımızın da hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
GENEL BAŞKAN EMİNOĞLU; “BÜYÜK BİR MİSYON ÜSTLENİYORSUNUZ SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Toplantıda son konuşmayı ise TÜGVA Genel Başkanımız Enes Eminoğlu yaptı. Başkan Eminoğlu da konuşmasında; “Eğitim bir toplum için ve en önemlisi bizim için son derece önemli bir unsurdur. Çünkü, milli ve manevi değerlerine sahip nesiller yetiştirmek için yola çıkan bizlere bu konuda büyük görevler düşmektedir. Eğitime Destek Platformu yani sizler bu konuda çok büyük bir misyon üstleniyorsunuz. Bu konuda sizlere çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
Toplantının sonunda ise, Eğitime Destek Platformu Isparta İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil ve Platform Başkan Yardımcısı Gonca Kayacan tarafından  Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı Enes Eminoğlu’na toplantıya katılımlarından dolayı çeşitli hediyeler takdim edildi./YUNUS ÖZLER





Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °