Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Eğitim – İş Isparta Şubesi Başkanı M. Akif Nalbant; Devrim Şehidi Kubilay Cumhuriyetimizin Ruhudur!

Eğitim – İş Isparta Şubesi Başkanı M. Akif Nalbant; Devrim Şehidi Kubilay Cumhuriyetimizin Ruhudur!

ISPARTA 24.12.2022 10:23:00 0
Eğitim – İş Isparta Şubesi Başkanı M. Akif Nalbant;  Devrim Şehidi Kubilay Cumhuriyetimizin Ruhudur!

Eğitim – İş Isparta Şubesi Başkanı M. Akif Nalbant, bundan 92 yıl önce Menemen’de bir grup gericinin Cumhuriyete karşı ayaklanarak, Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi katlettiğini belirterek; “Bu, tarihimizin en acı olaylarından biridir” dedi. 

Eğitim – İş Isparta Şubesi Başkanı M. Akif Nalbant, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Ülkenin her köşesinde nefretle karşılanan ve tepkilerle kınanan bu üzücü olay, yurttaşlarımızın Cumhuriyet’e, yol gösterici ve aydınlatıcı yapısıyla Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığını daha da güçlendirmiştir.

Devrim şehidi Mustafa Fehmi Kubilay, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün belirttiği gibi, “Cumhuriyet’in hayatiyetini tazeleyen ve kuvvetlendiren” bir simge olarak yurttaşlarımızın gönlünde ölümsüzleşmiştir.

Kubilay’ın yeni harflerle eğitime karşı çıkan gericiler tarafından şehit edilmesinin ardından Atatürk yayınladığı taziye mesajında; “……Kubilay Bey şehit edilirken, mürtecilerin gösterdiği vahşet karşısında, ahaliden bazılarının onlara alkışla destekte bulunmaları, bütün cumhuriyetçi ve vatanperverler için utanılacak bir hadisedir…” demiştir.

İşte o gün orada alkışlayan zihniyet, maalesef Menemen’den bu yana defalarca Cumhuriyet’e, değerlerine ve aydınlarına saldırmaya devam etmiştir. Her dönemde Cumhuriyet’i yıkmayı, toplumumuzun Cumhuriyet döneminde elde ettiği çağdaş kazanımları yok etmeyi amaçlayan oluşumlar ortaya çıkmış, Türkiye, benzer gerici kalkışmaları Çorum’da, Kahramanmaraş’ta, Sivas’ta daha geniş katliamlar halinde defalarca yaşamış; Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi, Turan Dursun gibi nice aydınımız katledilmiştir.

Bugün karma eğitime karşı çıkan, kız çocuklarının okumasını ve kadınların iş hayatında varlık göstermesini rahatsız edici bulan, tarikatların dernek adı altında toplumun ve kamu hizmetlerinin her alanında varlık göstermesinden memnuniyet duyan, kısaca Cumhuriyet’in ne kadar kazanımı varsa tersini isteyen bu çağdışı zihniyet, o alkışların karanlık meyvesidir.

Ancak bu gerçeklik bize tek bir şeyi göstermektedir: O alkışlar sürüyorsa, Kubilay’lar da buradadır! Bu ülkeyi inadına aydınlık günlere kavuşturmak isteyen bizlerin tek görevi, bu karanlık zihniyetin karşısında Kubilay gibi durmaktır. Bu görev, bize Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mirasıdır.

Eğitim-İş olarak, tıpkı devrim şehidimiz Kubilay gibi, her gerici saldırıya karşı ne pahasına olursa olsun göğsümüzü siper etmeye devam edeceğimizin altını çiziyoruz. Hainleri ve onları alkışlayanları değil düştüğü yerde ölümsüzleşen Kubilay’ları yazan şanlı tarih, bizim pusulamızdır!

Cumhuriyet için, Türk Ulusu’nun hak ettiği yönetim ve yaşam şekline kavuşabilmesi için, aydınlık için kendini feda eden Devrim şehidimiz Kubilay’ı ve yoldaşlarını şükranla ve minnetle anıyor, huzurlarında saygıyla eğiliyoruz” dedi. 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °