Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi; Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi; Kahvaltıda Bir Araya Geldi

ISPARTA 10.03.2024 09:28:00 0
Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi;  Kahvaltıda Bir  Araya Geldi

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi 1 ve 2 Nolu Kadın Kolları tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Cuma Sofrası’nda kahvaltı programı düzenlendi. 

Dün saat 09.30’da başlayan söz konusu programa; Eğitim Bir – Sen 1 Nolu Isparta Şube Başkanı ve Memur – Sen Isparta Temsilcisi Selami Kılınç, Eğitim Bir – Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hayrettin Tuncay, Memur – Sen’e bağlı Sendikaların Bayan Şube Başkanları, Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Kadın Kolları Başkanı Fadime Gökdoğan ve Eğitim Bir – Sen 2 Nolu Isparta Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Gözde Biçen ile Şubenin Bayan üyeleri katıldı.

GÖKDOĞAN; 8 MART SADECE KADINLARI ANMAK, 

KUTLAMAK, ÖVGÜLER YAĞDIRMAK DEĞİLDİR”

Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir – Sen Isparta Şubesi Kadın Kolları Başkanı Fadime Gökdoğan konuşmasında şunları söyledi; “Isparta Eğitim Bir – Sen kadın Komisyonu olarak icra ettiğimiz programa hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünyanın her yerinde kadının anıldığı, sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün 8 Mart sadece kadınları anmak, kutlamak, övgüler yağdırmak değil, kadın hakları, kadın – erkek eşitsizliği, kadına şiddet gibi konuların da tartışılması, gündeme gelmesi, bakımından kadınlarımıza daha çok değer vermemizi sağlar. 

“KADINLAR, ERKEKLERLE BİRLİKTE SOSYO-KÜLTÜREL, SİYASAL 

TARİHİMİZİN İNŞA VE İHYASINDA BÜYÜK ROLLER ÜSTLENMİŞLERDİR”

İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa s.a.v.; "Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür." Buyurmuştur. Tüm dünyada tartışılan kadın kimliği, ülkemizde ırksal, kültürel, etnik,  dini, ve benzeri farklılıkları içerisinde algılanmakta ve bu farklılıkları ile gerek sosyal gerek siyasal hayatımızı zenginleştirmektedir,  Bu zenginlik sadece demokrasimizi güçlendirmemekte aynı zamanda toplumsal ahengimizi de ortaya koymaktadır, Osmanlıdan günümüze bu çeşitlilik ve kimlik zenginliğini yaşayan ülkemizdeki kadınlar, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki, istiklal savaşının Nene Hatun’u, Halide Edip Adıvar’ı, Halime Çavuş’u, bizim kadınlarımızdır. Tarih bu konuda bize şöyle seslenir; Kadının müdahil olmadığı, kafasında yer bulmadığı, hiçbir sosyo-kültürel ve siyasal hareket başarıyı yakalayamaz.

“İŞTE BUGÜN BU SORUMLULUĞU 

YENİDEN HATIRLAMA VAKTİDİR”

Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz.  Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz.

İşte bugün bu sorumluluğu yeniden hatırlama vaktidir!

Kadın merhametin, sevginin, hoşgörünün, özverinin timsalidir. Kadın, annelik gibi kutsal bir görevi üstlenen ve bunun yanında, yaşamın her zorluğunu omuzlarında taşıyan fevkalade bir varlıktır. Toplumun en önemli yapı taşı aile, ailenin de en önemli unsuru anne, yani kadındır. Toplumların belkemiği olan kadınlarımızın kıymetleri yeterince bilinmiyor. Bazı ülke ve bölgelerde ayrımcılığa tabi tutuluyorlar. Acıları evvelâ kadınlar çekiyor. Ailenin yükünün en ağırını onlar taşıyor. Aileyi kadınlar ayakta tutuyor, dengeyi sağlıyor, çekip toparlıyor.

“FİLİSTİN TOPRAKLARINDA KADINLAR 

KURTULUŞ MÜCADELESİ VERİYORLAR”

Kadınlar sıkıntıların merkezinde bulunuyor. Hayatî tehlikeler ve savaşlar bakımından dünyanın en sıcak bölgelerinden biri olan Filistin’de ölümle yaşam arasında sıkışıp kalan kadınların yaşadıklarını duyunca insanın merhamet duyguları gözyaşlarına karışarak akıyor. İsrail işgali altındaki Filistin topraklarında kadınlar kocalarının yanı başında kurtuluş mücadelesi veriyorlar. Bu kutsal davada eşlerini hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar. Bu kahraman kadınlar şahadet mertebesine erişmek için kendilerini silahların önüne atabiliyorlar. Hal böyleyken Maalesef ki hayvan haklarında bile sesi gür çıkan Birleşmiş Milletler, söz konusu Müslümanların insan hakları olunca sus pus oluyorlar. Bizler Sendikamız olarak nasıl ki asrın felaketi olan 6 Şubat Depreminde Kardeşlerimizin yanında olup destek olduysak, Filistinli kardeşlerimiz için de yardımcı ve destek olacağız... 

“MEMUR-SEN TEŞKİLATINA SONSUZ 

ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Çeyrek yüz yıl önce  Kadınların, 28 Şubat’ta çalışma hayatının dışına itildiğinde, ‘Hak verilmez alınır’ diyerek sahaya indiğini, onurlu bir mücadele veren, “'Tarih kendiliğinden değişmez' diyerek, tarihi değiştirecek sonuçlar üreten, feminizme değil aileye, kadını dışlayan hurafelere değil sahih değerlere sarılan, vazgeçerek değil cehdederek tarihe yön veren, ikna odalarında gasbedilen hayalleri ve çalınan geleceği azimle yeniden kuran, direnişin, inancın ve özgürlüğün sembolleri olarak yılmayan, yıkılmayan, sivil itaatsizlik eylemleriyle ‘kamusal alan yalanı’na dur diyen, bin yıl sürmesi planlanan zulüm çarkını darmadağın eden, katsayı adaletsizliğinin, başörtüsü yasağının, kesintisiz sekiz yıllık eğitim garabetinin sonlandırılmasında, Millî Güvenlik Dersi’nin müfredattan çıkarılmasında emeği, alın teri, akıl teri bulunan Memur-sen Teşkilatına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 

“BİZLER GÜÇLÜ KADIN, GÜÇLÜ AİLE, GÜÇLÜ 

TOPLUM PRENSİBİNİ REHBER EDİNDİK” 

Darbenin ürettiği baskıcı ortam ve yasakçı zihniyet tarafından direkt hedef alınarak, gerek üyeleri ve gerekse temsil ettiği kesimler bakımından mağduriyeti en çok yaşayan bir kitlenin sendikası ve bir sivil toplum kuruluşu olan Eğitim Bir-Sen ailesi içinde olmaktan onur duyuyorum. Dünyaya geldiğimiz anda merhameti ile sıcacık gülüşleriyle bizleri saran annelerimiz, peşimizde koşuştururken iyi ki var dediğimiz kız kardeşlerimiz,  boş binaları yuva yapan eşlerimiz, kucağımıza aldığımızda mutluluktan uçmamıza sebep olan kızlarımız ... İş hayatında başarıları ile övünç duyduğumuz meslektaşlarımız iyi ki varsınız. Bizler Güçlü kadın, Güçlü Aile, Güçlü Toplum prensibini rehber edinerek geleceğin inşasına hep birlikte omuz vereceğiz. 

“BAŞKANIMIZ SELAMİ KILINÇ VE EMEĞİ 

GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM” 

Sözlerimi bitirirken bu önemli günde bizimle birlikte olan, desteğini sunan Başta Memur-sen Eğitim-Bir-sen Başkanımız Sayın Selami Kılınç olmak Üzere tüm ekibine, Eğitim bir sen kadın komisyonu yönetimine, programımıza katılın siz değerleri misafirlere teşekkür ederim. Kadın varsa Demokrasi Vardır, sadece bir kasıma demokrasi ve hak değil Tüm insanlığa demokrasi ve hak diyerek; Bugünlere gelmemizdeki emeklerinin karşılığı asla ödenemeyecek ve Allah'ın bizlere emaneti olan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününüzü kutluyor saygılarımı sunuyorum” dedi. 

BAŞKAN KILINÇ; “YOLUMUZA EMİN 

ADIMLARLA DEVAM EDİYORUZ” 

Programda daha sonra; Eğitim Bir – Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hayrettin Tuncay ve Eğitim Bir – Sen 1 Nolu Isparta Şube Başkanı ve aynı zamanda Memur – Sen Isparta Temsilcisi Selami Kılınç birer konuşma yaptılar. Başkan Kılınç konuşmasında; “Yetkili sendika olarak kurulduğumuz günden bugüne kamu çalışanları için her zaman hizmet vermeye kazanımlar almaya ve bu yolda istikrarlı ve itibarlı mücadeleye devam ederek geldik ve bundan sonra da devam edeceğiz inşallah. Çünkü eğer bir evde yetki sizdeyse sorumluluk sizde ve bütün gözler sizdedir. Siz orada sorunlarla beslenmek gibi bir lüksünüz olmayan çözümden de güçlenen bir sendikacılık yapmaya mecbursunuz. Dolayısıyla bugüne kadar hep bunun mücadelesini verdik. Bundan sonra da inşallah bu mücadeleye hep birlikte devam edeceğiz. Yedi defa toplu sözleşmeyi imzalayan toplu sözleşme masasına gelen iki tanesine imza atılmayan bir tanesinde kısmi toplu sözleştirme gerçekleştiren konfederasyon olarak irili ufaklı bugüne kadar tüm kamu çalışanları için toplamda yedi tane kazanımımıza imza atmış olduk.

“BÜYÜK BİR POTANSİYELİN TEMSİLCİLİĞİNİ YAPIYORUZ” 

Baktığımızda sendikal mücadele Memur-sen ‘Memura ne kazandıralım? Mücadelelisini verirken biz gücümüzü sizlerden alıyoruz. Bundan sonra da bu gücü sizlerden almaya devam etmek istiyoruz. Isparta’da Eğitim Bir – Sen olarak yaklaşık 3 bin, Memur-Sen olarak da 10 bine yakın üyemiz, müdavimimiz var. Dolayısıyla Isparta için, kamu çalışanları için büyük bir potansiyelin temsilciliğini yürütmeye çalışıyoruz. Ben sözlerime burada son verirken, 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle böyle bir program düzenleyen Kadın Kollarımıza teşekkür ediyor ve tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi. 

BAŞKAN GÖKDOĞAN

HEMCİNSLERİNE

KARANFİL DAĞITTI 

Programda; Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Kadın Kolları Başkanı Fadime Gökdoğan programa katılan tüm kadınlara karanfil dağıtarak onların günlerini kutladı. 

SEMRA ÇÖL’E TEŞEKKÜR PLAKETİ 

Söz konusu program; uzun süredir Memur – Sen Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürüten ve geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılan Semra Çöl’e Teşekkür Plaketinin takdim edilmesiyle sona erdi. 

 EĞİTİM BİR – SEN ISPARTA ŞUBESİ’NİN 

KAHVALTI PROGRAMINDAN GÖRÜNTÜLER; 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °