Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Hüseyin Arslan; Bu Tür Zihniyetin Her Zaman Karşısında Duracağız

Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Hüseyin Arslan; Bu Tür Zihniyetin Her Zaman Karşısında Duracağız

ISPARTA 8.02.2021 09:54:00 0
Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Hüseyin Arslan; 
Bu Tür Zihniyetin 
Her Zaman Karşısında 
Duracağız
Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör atanmasını bahane edip eylem başlatanlara her yerden tepkiler gelmeye devam ediyor. Protestolara katılanların birçoğunun öğrenci değil terör gruplarıyla ilişkisi olduğu ortaya çıkarken Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan, üniversitelerin bir eğitim yuvası olduğunu belirterek; “Bu eğitim yuvalarımızı terörize etmek isteyenleri şiddetle kınıyorum. Eğitim Bir – Sen olarak, kaosla beslenen bu zihniyetin milletimizin iradesine ket vurmasına, devletin bağımsızlığına karşı kararlılıkla duracağız” dedi.
 
Boğaziçi Üniversitesi’nde geçtiğimiz hafta Rektör atamasını bahane ederek başlayan ve eylemlerde gözaltına alınan 30 kişiden 2 kişinin tutuklanması, 28 kişinin serbest bırakılmasıyla sonuçlanan eylemlere ülke genelinden tepkiler sürüyor.
ARSLAN; “ÜNİVERSİTELER EĞİTİM YUVALARIDIR,
PROTESTO VE EYLEM MECRALARI DEĞİL”
Söz konusu protesto ve eylemlere bir tepki de Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi Başkanı Hüseyin Arslan’dan geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanh’ın yaptığı Rektör atanmasını bahane eden grupların eğitim yuvasını karıştırmak istediklerini ve bu kişilerin birçoğunun da öğrenci olmadığını belirlendiğini ifade eden Başkan Arslan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Gezi olaylarında ağaç kesilmesini bahane ederek istikrarsızlık yaratmak isteyenlerin şimdi de “rektör” kartını oynadığını maalesef üzülerek görmekteyiz. Bu güruhlar şimdi de yeni bir tezgah peşindeler. Türkiye’de kaostan yararlanan bir takım çevrelerin milletin iradesinin önüne geçmesine izin verilmesi mümkün değildir. Kaldı ki, Rektör Bulu’nun atanmasında mevzuata aykırı bir durum yoktur. Bu atamaya karşı çıkanlardaki en önemli faktörün ideolojik sebepler olduğunu görüyoruz. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi, bir de Kabe fotoğrafına yapılan saygısızlık bu konuda bardağı taşıran son damla olmuştur.
“EĞİTİM BİR – SEN OLARAK BU TÜR ZİHNİYETİN
KARŞISINDA HER ZAMAN  KARARLILIKLA DURACAĞIZ”
Yapılan eylemlerin içeriğine bakıldığında ifade özgürlüğü olarak tanımlanamayacağı aşikardır. Kaldı ki, rektörün odasının basılması, polis araçlarının taşlanması, ortamın yakılıp, yıkılması tam bir vandallıktır. Göstericiler vesayetçi zihniyetin hakim olduğu eski Türkiye hayali kurduğu görülmektedir. Oysa, vesayetçi günler, yıllar çoktan geride kalmıştır. Eğitim Bir – Sen olarak, kaosla beslenen bu zihniyetin milletimizin iradesine ket vurmasına, devletin bağımsızlığına karşı, 28 Şubat’ta, 17/25 Aralık’ta, 15 Temmuz’da olduğu gibi, aynı kararlılıkla duracağız” dedi.

Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °