Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Eğitim Bir – Sen Isparta 2 Nolu Şubesi’nde; Nöbet Değişimi

Eğitim Bir – Sen Isparta 2 Nolu Şubesi’nde; Nöbet Değişimi

ISPARTA 22.10.2022 18:20:00 0
Eğitim Bir – Sen Isparta 2 Nolu Şubesi’nde; 
Nöbet
Değişimi
HABER: Yunus ÖZLER
Eğitim Bir – Sen Isparta 2. Nolu Şubesi’nin 4. Olağan kongresi gerçekleştirildi. Kongrede, yıllardır bu görevi başarıyla yürüten mevcut Başkan Abdülkadir Bulgurcu’nun tekrar aday olmadığı kongrede seçimlere Ahmet Hayrettin Tuncay’ın Başkanlığındaki tek liste ile gidildi ve Tuncay, kullanılan oyların tamamını alarak Eğitim Bir – Sen Isparta 2. Nolu Şubenin yeni Başkanı seçildi.
 
Kısa adı Memur – Sen olan Memur Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir – Sen) Isparta 2 Nolu Şubesi Cumartesi günü yani bugün sandık başına giderek yeni başkanını seçti.
MEVCUT BAŞKAN
ABDÜLKADİR BULGURCU
TEKRAR ADAY OLMADI
Söz konusu kongrede yıllardır bu görevi yıllardır başarıyla yürüten mevcut Başkan Abdulkadir Bulgurcu görevi bıraktığından dolayı tekrar aday olmadı. Bu doğrultuda, kongrede seçimlere Ahmet Hayrettin Tuncay başkanlığındaki tek liste ile gidildi.
KONGREYE BÜYÜK İLGİ
Bugün saat 10.00’da başlayan ve Cumhuriyet Caddesinde bulunan Memur – Sen Isparta İl Temsilciliğinin Konferans Salonunda gerçekleştirilen kongreye; Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Eğitim Bir – Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay ve Temsilciliğe bağlı Sendikaların Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Eğitim Bir – Sen Isparta 2. Nolu Şubesi’nin delegeleri katıldı.
DİVAN HEYEDİ
OLUŞTURULDU
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan kongrede daha sora Kongre Divanı oluşturuldu. Buna göre; Divan Başkanlığına Eğitim Bir – Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Divan Başkan Yardımcılığına Isparta Memur – Sen eski İl Temsilcisi İhsan Arıcı ve Katipliklere ise Ferhat Daldal ve Hüseyin Özkan seçildiler.
BAŞKAN BULGURCU; “BU BİR HİZMET YARIŞIDIR”
Kongrenin açılış konuşmasını görevi bırakan ve bir daha aday olmayan mevcut Başkan Abdülkadir Bulgurcu yaptı. Başkan Bulgurcu konuşmasında; “Şube kongremizin, sendikamızın kuruluşundan beri benimsediği demokratik teamüllere ve ahlaki ilkelere yaraşır olgunlukla sürmesini ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyor; başta Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve arkadaşları olmak üzere, öncülerimize, emek veren başkanlarımıza, şükranlarımı sunuyor, tüm camiayı arz-ı muhabbetle selamlıyorum. Kongremize hoş geldiniz.
Genel kurullar, esasen geniş katılımlı bir istişaredir. Biz de işlerimizi müşavere ve ortak akılla görmeye özen gösteren bir teşkilatız. Üyelerimizin iradeleri tecelli etti, delegelerimiz belirlendi. Şimdi de delegelerimizin özgür iradesinin tecelli edeceği genel kurulumuz, hiç kuşkusuz teşkilatlarımıza yeni bir heyecan, farklı bir dinamizm kazandıracaktır. Bu, bir hizmet yarışıdır. Cefakâr insanların açtığı yolda vefayla yürüyen sizin gibi kıymetli dava arkadaşlarımız sayesinde bu kutlu yolculuk, zirveden yeni ufuklara taşınmıştır. Emek ve gayretlerinizden dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
BİZİMKİSİ BİN YILLIK RUHUN, VİCDANIN, İRFANIN; KALBİN, İMANIN, ÖZGÜRLÜĞÜN VE EMEĞİN MÜCADELESİDİR”
Bizleri Eğitim-Bir-Sen çatısı altında buluşturan, tanıştıran, konuşturan, koşuşturan Rabbime sonsuz şükürler olsun. Birlikteliğimiz bereketli olsun. Bu yolda olmak kadar, yolu sizlerle omuz omuza yürümektir asıl önemli olan. Gücümüz; kalbimizi, aklımızı, heyecanımızı, hayallerimizi bir araya getiren örgütlülüğümüzdür. Ülkemizin en zor, en sıkıntılı zamanlarına, içimize kök salmış inançla cehalete karşı bilgiden, yasaklara karşı özgürlükten, zalime karşı mazlumdan yana duruşumuzla direndik. Bizimkisi bin yıllık aklın, bin yıllık ruhun, vicdanın, irfanın; kalbin, imanın, özgürlüğün, emeğin mücadelesidir. Türkiye’nin yakın geçmişindeki çalkantılı süreci izleyenler, bu aşamaya çok zorlu mücadeleler sonrasında geldiğimizi bilirler. Ülke ve toplum olarak sıkıyönetimleri, millet iradesine yönelik darbeleri, çağ dışı yasakları, yıldırmaları, haksız yargılamaları, hapisleri, işkenceleri, idamları aşarak geldik. “Geceye yenilmeyen her kişiye, ödül olarak bir sabah ve bir gündüz, bir güneş vardır” anlayışıyla, aydınlık bir sabah ve güneşi düşleyerek geçtiğimiz karanlıklardan bize kalan tecrübelerle, birikimle, bilinçle geldik! Karanlık dehlizlerden cefayla geçip bize yol açanları vefayla izleyerek yasaklara karşı mücadelemizde bir adım bile geri atmadık. Şimdi çocuklarımıza daha güçlü yarınların, bağımsız iradeyle bu topraklarda binlerce yıldır var olmanın teminatını veriyoruz.
“TÜRKİYE’NİN HER DEMOKRATİK KAZANIMINDA
EĞİTİM BİR-SEN’İN TERİ, YERİ VE İMZASI VARDIR”
Eğitim-Bir-Sen’in tarihi, çeyrek yüzyılı aşan mücadele geçmişi, Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden demokrasiye, geri kalmışlıktan ilerlemeye geçiş tarihidir. Son çeyrek yüzyıldır, Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve imzası vardır. Eğitim-Bir-Sen’in tarihi, ilim ve irfan davamızda eğitimde yeni açılımlar, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yeni kazanımlarla paralellik gösterir. Çünkü kuruluşundan bu yana, ülke olarak kaydettiğimiz her ilerleme, ısrarlı takip ve taleplerimizle mümkün olmuştur. Bütün demokratik hak ve kazanımlarda mücadelemiz, emeğimiz ve imzamız vardır. Başta terör ve savaş olmak üzere, yerel, bölgesel veya küresel ölçekte hak ve özgürlük ihlallerine karşı sesimizi, sözümüzü hep yükselttik. Her zaman kardeşlik çağrılarıyla birlik ve beraberlik için harç olduk, kardeşlik hukukunu koruduk. 28 Şubat’ın zulmüne, haklı olmanın verdiği güç ve güvenle karşı durduk. 15 Temmuz işgal girişiminde de hiç düşünmeden, tereddüt etmeden alanlara aktık, tankların, tüfeklerin karşısına çıktık. Eğitim-Bir-Senli olmak, can verilerek vatan kılınmış coğrafyayı alın terinin gücüyle büyütmek, kritik zamanlarda irfani duruşla kuşatmak, zor zamanlarda cesaretle korumaktır.
“İLK ÖNCELİĞİMİZ ŞEKSİZ
VE ŞÜPHESİZ TÜRKİYE’DİR”
Bizim, yol ve dava arkadaşlığımızın, teşkilatımızın, kimi öncelikleri vardır. Ancak ilk önceliğimiz şeksiz-şüphesiz Türkiye’dir. Biz insanı, inancı, umudu, tarihi, beklentisi, özlemi, öfkesiyle Türkiye’nin gerçeği, ümmetin umuduyuz. Bütün bu derinlikleri ve genişlikleri ile Türkiye de bizim gerçeğimizdir. Eğitim-Bir-Sen, Türkiye’nin derin bilincini, insani hassasiyetlerini, kararlılığını ve azmini harekete geçirmiştir. Eğitim-Bir-Sen, inanç, umut, güven, samimiyet demektir. Biz varsak umut bitmeyecektir. Yol kapanmayacak, yürüyüş aksamayacak, menzil şaşmayacak, niyet bozulmayacak, yükseliş durmayacak demektir. Biz varsak diz çökülmeyecek, teslim olunmayacak, ezan susmayacak, bayrak inmeyecek demektir. Örgütlü gücümüzle emeğin, bilginin, onurun, özgürlüğün teminatıyız. Bizim nitelik ve nicelik olarak büyüyen örgütlü gücümüze Türkiye’nin ekmek kadar, su kadar ihtiyacı vardır. Biz varsak umutsuzluğa, cehalete, esarete, tahakküme yer olmayacaktır. Zulme, baskıya, şiddete, hak gaspına geçit vermedik, vermeyeceğiz.
“HAYRETTİN TUNCAY
ARKADAŞIMIZA VE EKİBİNE
GÜVENİM TAMDIR”
Sendikamızın yarınları için çok önemli olan bu genel kurulda olmak, hem ayrıcalık hem de sorumluluktur. Eğitim-Bir-Sen ailesine mensup olmakla gurur duyuyoruz, gurur duymalıyız. Bu vesileyle bu ailenin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen azimli, sabırlı, vefakâr ve fedakâr dostlarımızdan Allah razı olsun. Emanete asla gölge düşürmemeye ahdetmiş bizler de taşımayı üstendiğimiz değerlerin sorumluluğunu layığıyla temsil etmek için canla başla çalıştık. Bu noktadan sonra bayrağı devredeceğim Ahmet Hayrettin Tuncay kardeşim ve ekibinin de aynı duygu ve düşüncelerle yola devam edeceklerine olan inancım tamdır. Rabbim sıratı müstakim üzere eylesin.
“KONGREMİZ VATANA,
MİLLETE HAYIRLI OLSUN”
Biz Türkiye’nin en yaygın, en kuşatıcı, en büyük sendikası ve sivil toplum örgütüyüz. Bizim yürüyüşümüz iyilik yapma, kırık kalpleri onarma, oluşturacağımız sinerjiyle yarınları daha güçlü kılma, kardeş bulma, kardeş kalma yürüyüşüdür. Yürüyüşümüzün ufku, medeniyet coğrafyamızı, giderek bütün dünyayı sarmalıdır, sarmak zorundadır. Bu duygu ve düşüncelerle, genel kurulumuzun ülkemiz, milletimiz, eğitim camiamız ve sendikamız için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
TUNCAY VE YÖNETİMİNE
BAŞARILAR DİLEDİLER
Kongrede daha sonra; protokol konuşmaları çerçevesinde ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, Memur – Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan, Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay ve Kongreye Başkanlık eden Eğitim Bir – Sen Genel Sekreteri Latif Selvi birer konuşma yaparak, Eğitim Bir – Sen Isparta 2. Nolu Şubesi’ni bugüne kadar başarıyla yöneten ve yürüten mevcut Başkan Abdülkadir Bulgurcu ve yönetimine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkürlerini sundular ve bugünkü kongrede tek liste ile göreve seçilen Ahmet Hayrettin Tuncay ve yönetimine de yeni görevlerinde başarılar dilediler.
TUNCAY; “BU KONGRE TEŞKİLATIMIZA YENİ BİR
HEYECAN VE FARKLI BİR DİNAMİZM KAZANDIRACAKTIR”
Kongrede daha sonra kürsüye gelen Ahmet Hayrettin Tuncay, kendisine ve yönetimine gösteriler teveccühten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi; “Sayın Rektörüm, Sayın Genel Başkan Yardımcım, Konfederasyonumuzun değerli şube başkanları, Kıymetli Delegelerimiz ve Üyelerimiz. Şubemizin 4. Olağan Genel Kuruluna Hoşgeldiniz, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlarım.
Bugün tüm teşkilatlarımızda olduğu gibi şubemizde de genel kurul heyecanını yaşıyoruz. Genel kurullar geniş katılımlı istişaredir aslında. Bizler de işlerimizi yaparken kararlarımızı alırken istişare ve meşverete özen gösteren bir teşkilatız. Üyelerimizin oylarıyla tecelli eden delegelerimizin, özgür iradesiyle yapacağımız Genel Kurulumuz hiç kuşkusuz teşkilatımıza yeni bir heyecan ve farklı bir dinamizm kazandıracaktır.
“EĞİTİM BİR – SEN AİLESİNE MENSUP
OLMAKLA BÜYÜK GURUR DUYUYORUZ”
Eğitim-Bir-Sen’in tarihi, Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden demokrasiye, geri kalmışlıktan ilerlemeye geçiş tarihidir. Unutulmamalıdır ki, Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve imzası vardır. Çünkü biz meydanlara inmeye başladığımızdan bu yana, ülke olarak kaydettiğimiz her ilerleme, ısrarlı takip ve taleplerimizle mümkün olmuştur.
Eğitim-Bir-Sen ailesine mensup olmakla gurur duyuyoruz, gurur duymalıyız. Yaptığımız iş bir hizmet yarışıdır. Cefakar öncülerimizin açtığı bu kutlu yolculuk, vefayla yürüyen siz kıymetli dava arkadaşlarımızın sayesinde zirveden yeni ufuklara taşınmıştır. Bu vesile ile bu ailenin kuruluşunda ve bugünlere gelmesinde emeği geçen öncelikle kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İnan, sendikamızda ve şubemizde bugüne kadar görev alan tüm dava arkadaşlarımızdan ve mevcut yönetimimizden Allah razı olsun.
“BİZİM YÜRÜYÜŞÜMÜZ, YARINLARI DAHA GÜÇLÜ
KILMA, KARDEŞ BULMA, KARDEŞ KALMA YÜRÜYÜŞÜDÜR”
Bizler de emanete asla gölge düşürmeden, kim olduğumuzu, nerden gelip nereye gideceğimizi unutmadan bu kutlu davada canla başla çalışmaya ahdettik. Bu, milletimize, üyelerimize ve tarihe verilmiş bir sözdür.
Bizim yürüyüşümüz, yarınları daha güçlü kılma, kardeş bulma, kardeş kalma yürüyüşüdür. Rabbim bu yolda ayaklarımızı sabit kılsın, kalbimizi genişletsin, sözümüzü kavi, muhabbetimizi bakî, birliğimizi daim etsin. Bu duygu ve düşüncelerle, kongremizin ülkemiz, milletimiz, eğitim camiamız ve sendikamız için hayırlı olmasını diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
İŞTE AHMET HAYRETTİN
TUNCAY’IN YÖNETİMİ
Kongrede son olarak sendikanın organ seçimlerine geçildi ve tek liste ile gidilen seçimler neticesinde Eğitim Bir – Sen Isparta 2. Nolu Şubesi’nin Yönetim Organları şu şekilde oluştu:
YÖNETİM KURULU:
Ahmet Hayrettin Tuncay (Şube Başkanı)
Ali İhsan Uğuz (Şube Sekreteri)
Nihat Çivrik (Başk. Yard. – Teşkilatlandırma)
Bahriye Yıldız (Başk. Yard. – Mali İşler)
Belgin Eliş (Başk. Yard. – Basın ve İletişim)
Himmet Karahan (Başk. Yard. – Hukuk/Toplu Sözleşme)
Muhammet Sağlam (Başk. Yard. – Eğitim/Sosyal İşler)
DENETİM KURULU:
Zeki Çalışkan
Ali Çuhadar
Bilal Güçlü
Osman Kökmen
Murat Yavuz
ŞUBE DİSİPLİN KURULU:
İsa Telci
Hamza Sevil
Gökhan Mehmet Ballı
Selahattin Biçer
Mehmet Ulupınar
ÜST KURUL DELEGESİ:
Ahmet Hayrettin Tuncay
EĞİTİM BİR – SEN ISPARTA 2. NOLU ŞUBESİ’NİN 4. OLAĞAN KONGRESİNDEN GÖRÜNTÜLER;








 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °