Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi: Ülkesini Kötüleyen Sendikaları Kendi Ülkemde Gördüm

Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi: Ülkesini Kötüleyen Sendikaları Kendi Ülkemde Gördüm

ISPARTA 16.10.2021 20:08:00 0
Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi:
Ülkesini Kötüleyen
Sendikaları Kendi 
Ülkemde Gördüm
Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, sendikacılık faaliyetleri konusunda tüm dünya ülkelerini gezdiğini ve gittiği tüm ülkelerde sendikaların birbirleriyle rakip bile olsalar ülkelerini asla kötülemediklerini belirterek; “Ülkesini Kötüleyen Sendikaları Kendi Ülkemde Gördüm” dedi.
 
Memur – Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim Bir – Sen Isparta Şubesi, Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı’nı dün Barida Hotels’de gerçekleştirdi. Toplantıya; Ak Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay, Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan ile birlikte Isparta’daki diğer şube başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi.
SELVİ; “BU, EMEKTEN, HAKKI YENİLENDEN,
MAZLUMUN YANINDA OLMA ANLAYIŞIDIR”
Toplantıda konuşan Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Sendikal mücadele herkes tarafından bir iş, bir uğraş olarak görülüyor. Bu, emekten, hakkı yenilenden, mazlumun yanında olma anlayışıdır. Sendikacılık bugün imtiyaz sahibi olmak isteyenlerle adalet arayanların mücadelesidir” dedi.
“BİZ SENDİKA OLARAK ÜÇ ÖNEMLİ
NOKTAYA ÖNEM VERİYORUZ”
Eğitim Bir – Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Memur-Sen 66 yıl aradan sonra Türkiye’deki tüm kamu çalışanlarını, işçi memur fark etmez özel sektör çalışanlarını siz temsil ediyorsunuz. Uluslararası Çalışma Örgütünde Türkiye’yi Türkiye’nin en büyük sendikası Memur-Sen temsil ediyor. Biz sendika olarak üç önemli noktaya önem veriyoruz. Birincisi sendikalılaşmada teşkilatları güçlü hale getirmek.
Bunun için kenetlenerek omuz omuza vererek bütün zorluklarla uluslararası ve yerel alanda birlikte mücadele edeceğiz. İkinci önemi tarafı, yerelde ne kadar güçlü olursanız olun, uluslararası alanda temsiliniz zayıf ise siz güçlü biri sendika olma niteliğini taşıyamıyorsunuz.
Artık dünyada emek mücadelesi dendiğinde onun aktörü ve öncüsü Memur-Sen’dir, bunun başarısı da sizin eserinizdir. Üçüncü önemsediğimiz nokta biz kamuda çalışıyoruz. Her birimiz bir meslek grubundanız. Elbette kendi çalışma hayatımızda bürokrat ve siyaset ikilisinin yanına katılımcılığı ekleyecek kamu hizmetini gerçekleştiren siz değerli dostlarımızsınız” dedi.

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °