Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Eğirdir'in yeni yaşam alanı olacak

İl Özel İdaresi, Eğirdir Kaymakam¬lığı adına 200 dönümlük eski Tren İstasyonu’nu tahsisini istedi.

GÜNDEM 22.02.2016 08:55:00 0
Eğirdir
TBMM Plan ve Bütçe Komisy­onu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in 1 Kasım seçimleri sürecinde Eğirdir’e söz verdiği 'yaşam alanı' projesinde bürokratik süreç işletiliyor. Eğirdir Kaymakamlığı'nın kullanılmaz durumdaki Tren İstasyonu’nun bulunduğu alanda yaşam alanı oluşturulması noktasın­daki projesinde top Devlet Demir Yollarında.

İl Özel idaresi Genel Sekreter­liği, 200 dekarlık Tren İstasyonu­nun tahsisi ya da uzun yıllığına kiralanması için Devlet Demir Yollarına başvurdu. DDY Genel Müdürlüğü onay verirse Tren İstasyonu ve çevresindeki taşınmaz II Özel İdaresi'ne tahsis edilecek. İl Özel İdaresi de Eğirdir Kaymakamlığı'nın kullanımına sunacak.
 
Tarihi özelliği olan Eğirdir Tren İstasyonu ve çevresinde üçe için yeni bir yaşam alanı oluşturulması hedefleniyor. Özellikle üniversite öğrencileri vakit geçirebilecek or­tamlar burada inşa edilecek. Eğirdir'in turizm hedefi doğrul­tusunda önemli bir eksikliği gidere­cek proje kapsamında Tren istasyonu ve çevresindeki 200 dönümlük alan rekreasyon alanı olarak düzenlenecek.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °