Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Eğirdir’de dolu ile ortaya çıkan gerçek; Zararın karşılanması için TARSİM’e başvuramıyorlar!

Eğirdir’de dolu ile ortaya çıkan gerçek; Zararın karşılanması için TARSİM’e başvuramıyorlar!

ISPARTA 29.06.2019 16:51:00 0
Eğirdir’de dolu ile ortaya çıkan gerçek; 
Zararın karşılanması 
için TARSİM’e 
başvuramıyorlar!
TARSİM önündeki tapu engeli dolu mağduru Eğirdir’de gündeme geldi. Vali Ömer Seymenoğlu, mağduriyetin ortadan kalkması için Milletvekilleri ile görüşeceği müjdesini verdi.
 
DOLUYA MARUZ KALAN TARIM ARAZİLERİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TARSİM KAPSAMINDA DEĞİLMİŞ!
Vali Ömer Seymenoğlu, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen dolu yağışı nedeniyle meyve bahçeleri zarar gören Eğirdir'in Yukarı Gökdere, Serpil, Yuvalı ve Sipahiler köylerini ziyaret etti. Ziyaret programına Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, TARSİM Bölge Müdürü Mustafa Değer, Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat Dolunay, Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk da eşlik etti. Zarar gören arazilerin büyük bir kısmının TARSİM kapsamı dışında olduğu ortaya çıktı.
ZARARLARININ GİDERİLMESİ
İÇİN TARSİM’E BAŞVURAMIYORLAR
Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, bölgede Milli Parklar içindeki hazine arazileri ve iki aile arasında devam eden mahkeme nedeniyle tapularda sorun yaşandığını belirterek, "Bu nedenle çiftçilerimiz TARSİM'e başvuramıyor" dedi. TARSİM Bölge Müdürü Değer ise, TARSİM'den yararlanılması için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıt zorunluluğu olduğunu ve bunun için de tapu gerektiğini anlattı. Vali Seymenoğlu ise konuyla ilgili milletvekilleriyle görüşeceklerini belirterek, "Mevzuat değişikliği ile zilliyet durumu olanların da sigorta yapabilme imkanına kavuşması gerek" dedi.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °