Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Eğirdir’de Birlik Ve Beraberlikler Pekiştirildi; Yeşilada’da 25. Pişi Günü Bir Başka Oldu

Eğirdir’de Birlik Ve Beraberlikler Pekiştirildi; Yeşilada’da 25. Pişi Günü Bir Başka Oldu

GÜNDEM 7.08.2022 18:17:00 0
Eğirdir’de Birlik Ve Beraberlikler Pekiştirildi; 
Yeşilada’da 
25. Pişi Günü 
Bir Başka Oldu
Eğirdir Yaşilada, Eğitim, Kültür, Sağlık Vakfı (YEKSAV) tarafından düzenlenen 25’nci Pişi günü bugün Yeşilada Kahvehanesi önünde bulunan meydanda gerçekleşti.
 
Programa Kaymakam Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir Emniyet Müdürü Evren Taşdemir, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. İlk olarak konuşan YEKSAV Başkanı Ethem Güleryüz; ‘Sevgili Hemşehrilerim, Pişi günü programımıza hepiniz hoş geldiniz. 1997 yılından bu yana gerçekleştirmekte olduğumuz " Pişi günü'müze teşriflerinizden dolayı teşekkür ederiz. Programımız Yeşilada Cami'nde yapılan Hatim duası ve Mevlidi Şerif ile başladı ve bu meydanda birlikteliğimiz devam etmektedir.
Hemşerilerimiz arasında beraberlik yardımlaşma ve dayanışma ortamını geliştirerek 25 yıldır yolumuzu sürdürmekteyiz. 2020 ve 2021 yıllarında tüm dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle Pişi günü yapılmadı, bu yıl Allah'a çok şükür hep bir aradayız. Bu süre içinde Vakfımız kurucularından Hüseyin Tuncel vefat etmiştir. Hemşerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun. Ve bu zamana kadar vefat eden bu toprağa değer katan tüm geçmişimize tüm hemşerilerimize rahmet diliyorum.
 
Sevgili Hemşerilerim, Vakfımızın kurulmasından bu güne kadar görev göstermiş oldukları emekleri için müteşekkiriz eden ve Yönetimden ayrılan arkadaşlarımıza da Vakfımızın gelişimi için her daim yenilenmeye; genç beyinlerin enerjisi ile yeni fikirlerle Açığız daha önceki konuşmalarımda da ifade etiğim üzere hemşehrilerimizin desteğini ne mutlu ki artık daha çok hissediyoruz. Yönetim olarak bizlere katılan genç hemşerilerimizi sizlere tanıştırmak isterim: Ahmet Coşar, İsmail Daldal, Mehmet Büyükarıkan, Yaşar İnan, kendilerine Vakfımız ve şahsım adına Yönetime katılmalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Genç arkadaşlarımızın desteği ile sosyal medya alanında Vakfımızı tanıtacak yeni mecralar da oluşturmuş olduk. Instagram adresimiz: Yeksav32@gmail.com, E-posta adresimiz: Yeksav32@gmail.com Facebook adresimiz:guleryuzethem@gmail.com, Bizleri sosyal medya alanında da yalnız bırakmayacağınızı biliyorum.
 
Destekleriniz için çok teşekkür ederiz. Sayın Hemşerilerim; Bildiğiniz gibi yardımlaşma toplumun temel bir ihtiyacıdır. Dinimiz yardımlaşmayı maddi ve manevi hayatımızı kapsayacak şekilde en geniş sınırlar ile ele almış, Müslümanları yardımlaşmaya teşvik edilmiştir. Zübeyde ve Süleyman Aktaş’ın YEKSAV Vakfımıza bağışlamış oldukları binayı tadilat yaptık. Binamız ev için, bina üzerine taktığımız plakette belirtik. Ayrıca İstanbul’da merkezi bulunan YEKSAV vakfımızın şubesinin açılışını, Yeşilada Pazarcık meydanındaki olarak kiraya verilmiştir. Bağışçılarımızın isimlerini, bizden sonraki neslimize de farkındalık oluşturabilmek bağış yapılan binamızda gerçekleştirdik.
 
Vakıf olarak her zaman durağan değil girişimci bir bakış açısına sahip olmayı önemsedik. Bu kapsamda daha önce "Isparta Gönül Birliği Deneğine ve Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği ne üye olduğumuz gibi " Eğirdir Yerel Eylem Grubu Derneği'ne de üye olduk ve Yeşilada’mızda şube oluşturduk. Sevgili Hemşerilerimiz Vakfımız ne mutlu ki çeyrek asırdır Hemşerilerimiz tarafından yapılan bağışlar sonucunda bugüne ulaşmıştır. YEKSAV Vakfı olarak Lisans ve Yükseklisans bursunu düzenli olarak vermekteyiz. Eğitim alanında vermiş olduğumuz desteğin sonucu olarak öğrencilerimizin başarıları yüzümüzü güldürmektedir. Burs alan gençlerimizin şimdi meslek sahibi olarak kazançlarından Vakfımıza bağışta bulunma talepleri bizleri her zaman onurlandırıyor, gururlandırıyor. Eğitim yardımlarımız dışında maddi sıkıntıda olan veya sağlık sorunu yaşayan ihtiyaç sahibi Hemşerilerimize de her yıl olduğu gibi bu yıl da destek olmaya devam etmekteyiz. Sayın Misafirler; Gelecek sene tekrar buluşmak duası ile sevgi ve saygılarımı sunarım. Bugünkü programımızın giderlerini üstlenen sevgili Hemşerilerimize de hepimiz adına çok teşekkür ediyorum.’ dedi.
 
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK yaptığı konuşmada; ‘Sayın Kaymakamım Değerli hazirun tabii Eğirdir'de Yeşilada uzun yıllar özellikle Yeşilada'da iki irade sahip toplumu birlikte, huzur içinde ve barış içinde yaşayan ve bunların eserini mahallelerimizden birisi. Burada yaşayan büyüklerimiz hem devlet idaresinde hem iş dünyasında zaman zaman geri yatırıp ilçemiz için, mahallemiz için ne yapabiliriz sorusunu kendilerine sormuşlar. Onlarca gelecek özellikle eğitim almasında konaklamasında Destek vermişler. Belki yüzlerce fidan diktiler. O fidanların meyvesini görüyorlar. Tabii ki ailesine, inancına, kültürüne, devletine, milletine bağlı toplum yetiştirmenin dünü hatırlayarak yarına bakmanın çeşitli yöntemleri vardır. Bugün de bu program bu yöntemlerden birisidir. Ben hem iş dünyasın da, hem devletidaresinde emek veren bu programların hazırlanmasında mesai harcayan Vakfı hayatının devam etmesinde emek harcayan her yönettiğimizde ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Biz de yerel idare olarak ilçemizin eğitim, sağlık, ulaşım, turizm, tarım, sanayi ve personelin birçok dallarında kaymakamlığımızla beraber iş birliği içinde Türk devlet büyüklerimizin de desteğini alan sizlerin de katkı ve destekleriyle ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz.
 
Hayatının, kalitesinin yükseltilmesi için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Ben programın düzenlenmesinde katkı sağlayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Son olarak konuşan Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK; ’Çok kıymetli belediye başkanım, çok değerli Eğirdir’liler, ve sevgili Yeşilada’lılar, bugün sizlerle bu ortamda birlikte bulunmaktan çok büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. YEKSAV Vakfımız hakikaten çok güzel işlere imza atıyor. Az önce Ethem Bey'le de konuştuk, değerlendirdik durumu. Yükseköğretim öğrencilerimize bir defa burs veriyor.
 
Bu hakikaten çok önemli bir şey. Çok değerli bir katkı. Ayrıca yine bu vakıf hem kendi imkanlarıyla hem almış olduğu bakıp bağışlarla Yine birtakım vatandaşlarımıza zaruret durumunda yardımcı oluyor. Bunlar hakikaten güzel hasretler. Yardıma ihtiyacı olana yardımcı olmak. Ve öğrenciye yardımcı olmak. Bunlar önemli değerler. Bu önemli değerler noktasında da hak eden baktığımız güzel işler yapmış. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ve bugün zannediyorum yirmi beşincisi gerçekleştirilen YEKSAV buluşmasında pişirdiğimizde sizlerle birlikteyiz. Ben her birinize çok teşekkür ediyorum katılımlarınızdan dolayı. Yine çok değerli katkılarından dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Bu havayı birlikte teneffüs etmekten büyük bir mutluluk duyduğumu sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu tekrar ifade etmek istiyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’ Dedi. 25. cisi gerçekleşen pişi günü etkinliklerinden halk oyunları ve mehteran gösterileri de yer aldı. YEKSAV Vakfı ve Yeşilada’lılar tarafından hazırlanan geleneksel pilav, kuru fasulyei helva ve pişiden oluşan ikramlar gelen misafirlere dağıtıldı.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °