Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Eğirdir Belediyesi Park Bahçe Birimi; Durmak Bilmiyor

Eğirdir Belediyesi Park Bahçe Birimi; Durmak Bilmiyor

ISPARTA 8.01.2021 14:22:00 0
Eğirdir Belediyesi Park Bahçe Birimi; 
Durmak 
Bilmiyor
Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök’ün talimatları ile Fen İşleri Müdürü Gülay Uysal koordinesindeki Park ve Bahçeler Birimi yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor.
 
Tüm mahallelerde temizlik faaliyetleri, tehlike arz eden ağaç dalları kesimi, Parklardaki parsellerin sezonluk çiçeklerin sökülerek belleme işlemleri, tüm mahalleler de dezenfektan çalışmaları tüm alanlarda devam ediyor. Refüjler de ve tüm arazideki ağaçlarımız ve güllerimiz budama işlemleri, Park Bahçe biriminde bahar sezonu hazırlıkları devam etmektedir. Çelikten üretilen bitkiler bahar sezonuna kadar hazır hale getiriliyor.
 
Gelecek yılda araziye dikilecek çiçeklerin ve satışa sunulacak çiçeklerin tüplenmesi için seraların içine yağışlar gelmeden gübreli toprak çekilmiş ve tüpleme işlemine hazır hale getirilmiştir. Yaz ayının gelmesinden dolayı parsellere dikilecek olan çiçekler için tüpleme işlemi yapılmaktadır. Yaz ayı için üretilen çiçekler için ocak ayı içerisin de ekilecek olan tohumlar fidelendikten sonra yapılan boş tüplere dikiliyor. Park ve bahçeler birimi içerisinde bulunan bitki tavaların da düzenlemeler yapılıyor.
 
Park bahçe birimin de kışa hazırlık olarak çevre düzenlemesi, seraların temizlenmesi, odunların kesilmesi işlemleri yapılıyor. Tüm birimlerdeki personele araç, personel yardımı yapılıyor. Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün talimatlarıyla dikilen Elmaların bakımları tam teşekküllü olarak devam ediyor. (İlaçlanması, çapalanması ve gübrelenmesi ), Sahamız ' da eksik olan yerlere ağaçlandırma işlemi yapılıyor. Tüm sahada dezenfektan faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Cami temizliği ve belediyemiz birimlerine temizlikte yardımcı olunuyor. Halkımızdan dilekçe alınarak kesilmesi gereken ağaçlar sıraya alınarak kesilmesinde yardımcı olunuyor. Başkan Veli GÖK’ün talimatlarıyla resmi kurumlarımıza her türlü yardım yapılıyor. Park ve Bahçeler Biriminde bitki ve toprak satışlarımız devam etmektedir. Kara yollarının yol çalışmasında orta refüjlerdeki tadilatlardan dolayı yeniden düzenlemeler yapılıyor. Park ve Bahçeler Birimi olarak Eğirdir Devlet Hastanesinin peyzaj çalışmasında yardımcı olunarak çalışmalar devam ediyor.
PARK VE BAHÇELER
BİRİMİ KORONAVİRÜS
TEDBİRLERİNDE YERİNİ ALIYOR
Eğirdir Belediyesi Park Bahçeler birimi Eğirdir sahasın da tüm mahallelerde, caddelerde sokaklarda dezenfektan çalışması Atomizörle yapılmaktadır. (Pazartesi, Çarşamba, Cuma günleri ). Tüm mahalleler de çöp konteynırları tonlukla haftada iki gün dezenfektan çalışması yapılmaktadır. ( Salı , Çarşamba - Salı ,Cuma günleri ), Oyun parkları, parklar ve yürüyüş yolları dezenfektan çalışması yapılmaktadır. ( Salı , Çarşamba, Perşembe) Cami temizliğimiz aralıksız devam etmektedir. İlçedeki camiler de dezenfektan çalışması yapılmaktadır. (Salı, Çarşamba, Perşembe ) Gölbelde Ltd. Şti. Soğuk Hava Deposu Paketleme sahası haftada iki gün dezenfektan çalışması yapılmaktadır. ( Perşembe, Cuma günleri) Ayrıca İlçemizde bulunan tüm mezarlıkların temizliği, ot ve ağaç budama işlemleri de itina ile gerçekleşmektedir. Halkımızın sağlığı, mutluluğu, huzuru ve ilçemizin güzelleşmesi için Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün talimatları ile çalışmalar aralıksız sürecektir.  
 

Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °